We hebben de laatste tijd wel wat pizza’s gegeten. Zeker tijdens onze vakantie in Kroatië. Maar evengoed tijdens een bezoekje aan V Pizza in Antwerpen. Deze keer gingen we er thuis mee aan de slag. Zo zag ik op de IG pagina van Lidl dat hun pizzadeeg 8/10 had gekregen in de test van GVA. Hoog tijd dus om onze pizza inspiratie thuis los te laten. Zo combineren we heerlijke prosciutto met grof gehakte pistache en smeuïge burrata.
Nodig voor 2 personen – Ingrediënten van Lidl
- 1 rol pizzadeeg
- 1/2 bokaal pastasaus
- 100 g champignons
- geraspte Grana Padano
- geroosterde en gezouten pistache nootjes
- 2 bollen burrata
- 150 g prosciutto
Doen
- Rol de pizzadeeg open. Snij het deeg doormidden zodat je 2 pizza’s krijgt
- Leg de pizzadeeg zodat er een beetje ruimte zitten tussen de 2
- Rol er een paar keer over met een deegrol zodat deze iets dunner wordt
- Verdeel er een laagje pastasaus over
- Snij de champignons in plakjes, leg deze op de pizza
- Beleg de pizza met plakjes prosciutto
- Strooi er Grana Padano kaas over
- Bak de pizza 10 á 12 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
- Hak ondertussen de pistache nootjes grof
- Haal de burrata uit de verpakking
- Haal de pizza uit de oven
- Serveer deze met de burrata, werk af met pistache nootjes
- Smakelijk
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.