Quiche met asperges, doperwten en Filet d'Anvers
Hoofdgerechten, Recepten

Quiche met asperges, doperwten en Filet d’Anvers

Lentequiche met asperges.

Het is altijd uitkijken naar het aspergeseizoen. Wanneer het aspergeseizoen van start gaat in ons land is moeilijk exact te bepalen, want veel is afhankelijk van de weersomstandigheden. Grofweg wordt gezegd vanaf begin, midden april. De einddatum staat wel altijd vast, die valt op 24 juni. Tijdens deze periode komt dat het witte goud ook hier regelmatig op tafel komt. Deze keer maken we een heerlijke quiche met asperges. Hiervoor gebruiken we brickdeeg, dit zorgt voor een heerlijk krokant en minder vet resultaat als bladerdeeg. Voor de vulling gebruiken we buiten asperges ook doperwten en filet d’Anvers. 

Nodig voor 1 quiche / 2 personen

  • 3 vellen brickdeeg
  • 500 g asperges
  • 300 g doperwten
  • 3 lente uitjes
  • 3 eieren
  • 100 ml room
  • 100 ml melk
  • 150 g filet d’Anvers
  • geraspte emmentaler
  • peper en zout

Doen

  • Kuis en schil de asperges, kook deze beetgaar
  • Kook de doperwten gaar
  • Snij de lente uitjes in fijne ringen
  • Snij 100 g filet d’Anvers in reepjes of blokjes
  • Hou 7 asperges bij voor de afwerking, snij de rest in stukjes
  • Meng de stukjes asperges, lente ui, doperwten en filet d’Anvers onder elkaar
  • Neem een taartvorm, leg hier een vel bakpapier in
  • Bedek de bodem met de vellen brickdeeg
  • Verdeel het asperge/doperwten mengsel hierin
  • Klop de eieren en room en melk los, kruid met peper en zout
  • Giet het room mengsel in de vorm
  • Strooi er de gemalen kaas over
  • Snij de overige asperges doormidden
  • Leg deze rondom op de quiche
  • Bak de quiche gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Werk de quiche met asperges af met de overgebleven plakjes filet d’Anvers
Quiche met asperges, doperwten en Filet d'Anvers

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *