Bloemkoolsteak met chimichurri en hazelnoten
Recepten, Voorgerechten

Bloemkoolsteak met chimichurri en hazelnoten

Bloemkoolsteak met chimichurri

De blik op mijn vriendin haar gezicht toen ik vertelde dat we bloemkoolsteak aten was niet zo euforisch. Een tijdje later, wanneer het gerecht daadwerkelijk voor haar neus stond was dat wel anders. We serveerden bij de bloemkoolsteak een fluweelzachte crème van bloemkool, licht zure, beetje pittige chimichurri en geroosterde hazelnoten. Dit mag je mij wel meer voorschotelen was haar antwoord.

Nodig voor 4 personen (voorgerecht):

Chimichurri

  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngeraspt
  • 2 takjes tijm, fijngesneden
  • 1 groene peper, fijngesneden
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 1 el fijngesneden oregano
  • 1 el fijngesneden koriander
  • 6 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • zeste van 1/2 limoen

Doen:

  • Meng voor de chimichurri alle fijngesneden kruiden met de sjalot, knoflook en groene peper
  • Voeg olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout toe. Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd 4 mooie schijven van +-1,5 dik uit het midden van elke bloemkool. Snijd de rest van de bloemkool in gelijke stukken. (hou de fijne bladeren bij om mee te roosteren)
  • Hak de hazelnoten grof, rooster deze in een pan zonder vetstof. Zet even apart
  • Smelt een blokje boter in een ruime pan
  • Bak de bloemkoolplakken aan beide zijdes mooi bruin
  • Leg de bloemkoolplakken en fijne bladeren van de bloemkool op een bakplaat met bakpapier. Kruid met peper en zout
  • Gaar de bloemkool gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Kook ondertussen de resterende stukjes bloemkool gaar in gezouten water
  • Mix de gekookte bloemkool met een klontje boter en een scheutje melkt tot een fijne crème. Breng op smaak met peper en zout
  • Verdeel de crème van bloemkool op de borden
  • Leg er een plak bloemkool uit de oven op
  • Lepel er een beetje chimichurri over
  • Werk af met geroosterde bladeren van bloemkool, hazelnoten en kappertjes
Bloemkoolsteak met chimichurri en hazelnoten

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *