Siciliaanse kalfsrolletjes met gnocchi
Hoofdgerechten, Recepten

Siciliaanse kalfsrolletjes met gnocchi in de oven

Print Friendly, PDF & Email

Siciliaanse kalfsrolletjes met gnocchi

Reizen kreeg dit jaar een andere invulling. In plaats van daadwerkelijk te reizen, maakten we dit jaar meer reizen in onze keuken. In dit recept vliegen we naar Italië. Meer bepaald het prachtige eiland Sicilië. We gingen aan de slag met smaakvol kalfsvlees. Deze Siciliaanse kalfsrolletjes vulden we met pijnboompitten, rozijnen en Parmezaanse kaas. Daarbij serveerden we in de oven gebakken gnocchi en de smaakvolle traditionele zoetzure saus: Agrodolce.

Nodig voor 4 personen

  • 650 g kalfslapjes
  • 1 kg gnocchi
  • olijfolie
  • paneermeel
  • 8 blaadjes laurier
  • rucola
  • Parmezaanse kaas
  • 1 el geroosterde pijnboompitten

Vulling

  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalot
  • 100 g pijnboompitten
  • 50 g rozijnen
  • 1 kl fijngesneden bladpeterselie
  • 1 kl fijngesneden basilicum
  • 50 ml witte wijn
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 100 g paneermeel
  • 1 ei

Agrodolce

  • 75 ml balsamicoazijn
  • 3 el honing
  • 1 rode ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • ½ tl fijngesneden rozemarijn
  • 1 el rozijnen
  • 1 el kappertjes

Doen

Agrodolce

  • Pel de rode ui, snij deze in halve ringen
  • Doe alle ingrediënten in een steelpan
  • Breng het geheel aan de kook
  • Laat 5 minuten zachtjes pruttelen
  • Giet de agrodolce in een schaaltje, laat volledig afkoelen

Vulling

  • Snij de sjalot fijn, plet de knoflook
  • Warm een scheutje olijfolie op, stoof hier de sjalot en knoflook in aan
  • Voeg na enkele minuten de pijnboompitten en rozijnen toe
  • Blus het geheel met witte wijn, laat deze voor de helft inkoken
  • Zet het vuur uit
  • Voeg paneermeel, Parmezaanse kaas, ei, verse kruiden, peper en zout toe
  • Meng alles goed onder elkaar
  • Laat de vulling afkoelen

Afwerking

  • Snij kalfslapjes van ongeveer 80 g
  • Sla de kalfslapjes plat met een vleeshamer
  • Leg in het midden van de lapjes 1 á 2 eetlepels vulling
  • Vouw de lapjes dicht, steek er een tandenstoker in
  • Leg de gevulde kalfslapjes in een ovenschotel
  • Wrijf deze in met olijfolie, kruid met peper en zout, strooi er een beetje paneermeel over
  • Besprenkel de gnocchi met olijfolie
  • Verdeel de gnocchi tussen de gevulde kalfslapjes in de ovenschotel
  • Steek er hier en daar een blaadje laurier tussen
  • Bak het geheel ongeveer 25 minuten in een oven van 190 graden
  • Haal de ovenschotel uit de oven
  • Werk de Siciliaanse kalfsrolletjes af met rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
  • Serveer de agrodolce apart

Geniet!

Recept in foto’s


#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & oSérieux! voor de campagne #gekopkalfsvlees.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *