Kippengehaktbrood met stoemp van prei
Hoofdgerechten, Recepten

Recept: Kippengehaktbrood met stoemp van prei

Print Friendly, PDF & Email

In dit recept maken we een heerlijke kippengehaktbrood of kippenvleesbrood. We rollen het gehaktbrood door panko, zodat dit een heerlijk crunchy korstje krijgt. Hierbij maken we een eenvoudige maar overheerlijke stoemp met prei. 

Nodig voor 2 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 300 g kippengehakt
  • 20 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 40 g paneermeel
  • 1/2 ei (de andere helft gebruiken we in de puree)
  • panko
  • 1 sjalot
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 kl mosterd
  • fijngesneden bieslook of peterselie

Doen

  • Pel de look, rasp deze fijn. Pel de sjalot, snipper deze fijn
  • Stoof de look en sjalot glazig, laat deze afkoelen
  • Doe het kippengehakt, Parmezaanse kaas, 1/2 ei, paneermeel, mosterd, bieslook en de aangestoofde sjalot en look in een mengkom.
  • Kneed het kippengehakt met je handen, kruid met peper en zout. Voeg meer paneermeel toe indien het gehakt te vochtig is. Vorm tot een stevige bal.
  • Rol het kippengehaktbrood door de panko
  • Leg het kippengehaktbrood vervolgens in een beboterde ovenschaal en plaats gedurende 30 à 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 180 graden
  • Snij het kippengehaktbrood in plakjes en serveer dit met stoemp van prei.

Stoemp van prei

  • 1 dikke prei
  • 600 g bloemige aardappelen
  • boter
  • peper, zout en nootmuskaat
  • Schil de aardappelen en snij ze grove stukken. Doe ze in een pan en zet onder water. Voeg een snuifje zout toe en laat op een zacht vuurtje 25 minuten koken, tot ze goed gaar zijn.
  • Was de prij, snij deze in halve ringen.
  • Smelt een beetje boter in een braadpan, stoof hier de prei in aan. Kruid deze met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen. Stamp de aardappelen fijn
  • Meng er de prei en het half ei doorheen
  • Voeg indien nodig nog een klontje boter of scheutje melk toe aan de puree
  • Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *