Aperitief hapjes, Recepten, Voorgerechten

Sint-Jacobsvrucht – Komkommer & mango – Bresaola – Gemberkoekje “Jules Destrooper”

Print Friendly, PDF & Email

Een derde recept voor de “foodbloggers contest” van Jules Destrooper bestaat uit fris gemarineerde carpaccio van Sint-Jacobsvruchten, tartaar van komkommer en mango, bresaola, basilicum en een gemberkoekje.

Nodig voor 4 personen:

  • enkele blaadjes basilicum
  • gemberkoekje “Jules Destrooper”
  • 4 plakjes bresaola

Carpaccio van Sint-Jacobsvruchten:

  • 4 Sint-Jacobsvruchten
  • zeste van limoen
  • olijfolie

Tartaar van komkommer en mango:

  • 1/2 mango
  • 1/2 komkommer
  • olijfolie
  • gember

Doen:

  1. Snij de mango en komkommer in fijne blokjes
  2. Breng op smaak met beetje geraspte gember, olijfolie, peper en zout.
  3. Snij carpaccio van de Sint jacobsvruchten, besprenkel met olijfolie
  4. Kruid de carpaccio met peper, zout en een beetje zeste van limoen
  5. Doe de tartaar van mango en komkommer in een ring
  6. Schik de plakjes Sint-jacobsvrucht er rond
  7. Werk af met een plakjes bresaola, basilicum en een half gemberkoekje

Vind hier de andere foodpairing recepten met Jules Destrooper

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *