Een derde recept voor de “foodbloggers contest” van Jules Destrooper bestaat uit fris gemarineerde carpaccio van Sint-Jacobsvruchten, tartaar van komkommer en mango, bresaola, basilicum en een gemberkoekje.
Nodig voor 4 personen:
- enkele blaadjes basilicum
- gemberkoekje “Jules Destrooper”
- 4 plakjes bresaola
Carpaccio van Sint-Jacobsvruchten:
- 4 Sint-Jacobsvruchten
- zeste van limoen
- olijfolie
Tartaar van komkommer en mango:
- 1/2 mango
- 1/2 komkommer
- olijfolie
- gember
Doen:
- Snij de mango en komkommer in fijne blokjes
- Breng op smaak met beetje geraspte gember, olijfolie, peper en zout.
- Snij carpaccio van de Sint jacobsvruchten, besprenkel met olijfolie
- Kruid de carpaccio met peper, zout en een beetje zeste van limoen
- Doe de tartaar van mango en komkommer in een ring
- Schik de plakjes Sint-jacobsvrucht er rond
- Werk af met een plakjes bresaola, basilicum en een half gemberkoekje
Vind hier de andere foodpairing recepten met Jules Destrooper