Dit zuivelvrije ijs heeft een heerlijk romige textuur en je kunt het basisidee gebruiken voor vele andere soorten fruitroomijs. Voor dit roomijs maakte ik gebruik van een ijsmachine met ingebouwde compressor. Een geslaagde eerste test.
Nodig:
- 75 gr cashewnoten (6 tot 8 uur geweekt)
- 1 grote rijpe banaan
- 125 g vloeibare honing
- 400 g aardbeien
- sap van 1/2 citroen
Doen:
- Schil de banaan, breek in stukjes en doe deze met de cashewnoten, honing en 100 ml water in de blender.
- Mix tot je een romige puree hebt
- Voeg aardbeien en citroensap toe, zet de blender nog even aan tot je een egale massa bekomt
- Plaats in de koelkast
- Schenk de vruchtenpuree in de ijsmachine en laat deze rustig zijn werk doen
- Serveer met enkele stukjes aardbei
Uit het boek: Licht ! het river cottage boek, met gezonde recepten voor iedere dag
Gezonde recepten? Wanneer je een keer geen tijd of inspiratie hebt om voedzame en gezonde recepten klaar te maken, grijp dan niet naar afhaaleten, kant-en-klare maaltijden of zware pastagerechten. Want in ‘Licht!’ heeft Hugh Fearnley-Whittingstall 170 simpele, goedkope en vooral gezonde recepten verzameld. De recepten zijn allemaal tarwe- en zuivelvrij, maar daarom niet minder smaakvol of voedzaam. Na het succes van ‘Veg!’ staat dit vierde River Cottage-kookboek in Nederland: ‘Licht!’ volledig in het teken van gezonde recepten.