Taartje van aubergine en brie "Tian de berenjenas"
Recepten, Recepten van de Chef, Voorgerechten

Taartje van aubergine en brie “Tian de berenjenas”

Taartje van aubergine en brie

Tian de berenjenas, Zo stond het te lezen op de menukaart van Restaurant Bestiari in Barcelona. Een heerlijk torentje van aubergine, brie en gekonfijte tomaatjes. Hoewel het bezoek aan de restaurant al ettelijke jaren geleden is, zijn de herinneringen aan die gerecht nog altijd even groot. We vroegen de chef het recept van dit heerlijke voorgerecht.

” Se corta la berenjena en rodajas y se pasan por la plancha. Luego se forma una torre poniendo una rodaja de berenjena, queso brie, tomate seco, albahaca y otra rodaja de berenjena. Le das un golpe de horno y para finalizar unas hojas de rúcula selvática y queso parmessano rallado encima.Un  poco de aceite de oliva. Y ya tendrás un exquisito Tian de Berenjenas! “

Hieronder een vertaalde versie van dit recept voor 4 personen:

Ingrediëten:

  • 1 aubergine
  • 6 gekonfijte of gedroogde tomaatjes
  • 100 gr brie
  • 1 hand vol rucola
  • Parmezaanse kaas
  • balsamico cremé
  • olijfolie
  • pijnboompitten

Extra:

  • 4 stuks – Aluminium ring van 7 á 8 cm

Doen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de aubergine in plakken van 0.5 cm
  • Smeer deze in met olijfolie en kruid met peper en zout
  • Leg de plakken aubergine op een bakpapiertje en bak deze 12 minuten in de voorverwarmde oven
  • Brand de pijnboompitten in een pan zonder boter totdat ze een beetje bruin worden, strooi er op het einde een beetje zout over
  • Snij de gekonfijte tomaten in reepjes
  • Als de plakjes aubergine uit de oven zijn kan je de torentjes beginnen te maken
  • Zet de aluminium ringen op een bakpapier op een ovenplaat
  • Maak in deze ringen het torentje
  • Begin met een plakje aubergine leg tussenin een plakje brie en enkele stukjes tomaat
  • Maak zo laagjes met 4 plakjes aubergine en eindig met een stukje brie
  • Zet deze torentjes 10 minuten in de oven
  • Plaats het taartjes van aubergine en brie in het midden van de borden
  • Werk deze af met schilfers Parmezaanse kaas, Balsamico, olijfolie, pijnboompitten & rucola
  • Smakelijk !!!


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *