Blog

Welk keukengerei is essentieel voor een hobbykok?

Print Friendly, PDF & Email

#ADV. De lekkerste recepten gevonden? Je geur en smaakpapillen goed getraind? Dan ben je klaar om de lekkerste gerechten klaar te maken! Maar heb je wel alles wat je nodig hebt? Neem dus eens een virtuele kijk in iemand zijn keuken en ontdek hier wat een hobbykok écht nodig heeft in zijn keuken.

De basis

Start met de basis: scherpe messen, stevige snijplanken, goede potten en pannen. Dit is je basis waar je echt in investeert. Vaak heb je met drie stevige messen, twee snijplanken, vier verschillende potten en een braadpan, pan met deksel en antiaanbakpan genoeg. Focus dus minder op kwantiteit en meer op kwaliteit.

Ga nog een stapje verder

Zit je basis goed? Dan kan je een stapje verder gaan. Essentiële zaken zijn dan een lookpers, houten lepels, een grijptang, een vergiet en een pureestamper. Twee tips hier: kies voor een ijzeren tang met brede knijpers om vlees te draaien, je kruidenbundeltje te scheppen of zelfs pasta te mengen onder saus. Kies ook voor een authentieke pureestamper met een ijzeren vlak met gaatjes in: dan is je puree veel smeuïger en het is ook nog eens makkelijker om af te wassen. Ten slotte zijn kommen en potten om te serveren ook erg belangrijk: om zomerse pasta’s, noedels of salades te serveren kies je best fleurige kommen van verschillende maten (vergeet zeker de extra grote niet!).

Wil je ook graag je bakkunsten verfijnen? Koop dan verschillende mengpotten, weegschaal, een cakevorm en een goede garde: bananenbrood, cake of broodpudding zijn zo klaar! Kijk ook naar welke gerechten jij écht maakt voor je een keukenwinkel binnenstapt: stapel je keukenkasten niet vol met spullen die je niet nodig hebt.

Hoe ga je voor stijlvol en proper?

Zorg ook dat wat je koopt, hoort bij de decoratie van je kamer. Ben je meer voor een minimale look? Zorg dan dat je een extra plaats voor apparaten hebt zoals een berging of opbergbak en investeer in veel schuiven om alles handig te organiseren. Ga je meer voor een landelijke stijl? Kies dan keukengerei om tentoon te stellen dat je keuken dat tikkeltje karakter geeft zoals houten planken, mooie Mediterrane fruitschalen en een authentieke fluitketel.

Ook hygiëne producten zijn essentieel. Maar welke huishoud artikelen horen nu bij een propere en mooie keuken? Berg de belangrijkste poetsproducten op onder je wasbak zoals een ovenreiniger, allesreiniger en afwasmiddel. Vergeet ook geen specifiek product te kopen voor je vuur: gas en inductie hebben zeker andere producten nodig. Extra tip: je kan ook essentiële oliën en natriumcarbonaat mengen om je stenen aanrecht of wasbak te ontvetten en poetsen: handig, duurzaam én minimalistisch!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *