Knoflook rundvlees met oestersaus en rijstvermicelli
Hoofdgerechten, Recepten

Knoflook rundvlees met oestersaus en rijstvermicelli

Knoflook rundvlees

Dit recept van knoflook rundsvlees is eigenlijk al een heel oud recept van mij. Nog voordat ik met de blog begon bewaarde ik mijn recepten in één of ander programma op de pc. Dat programma werkte niet zo heel goed, daarom ben ik eigenlijk ook met m’n blog begonnen. Eenvoudig om mijn recepten te bewaren en bewerken. Dat deze recepten nu meer dan 20 000 keer per maand worden bekenken had ik vroeger nooit durven denken.

Maar zo gezegd zijnde is dit een recept dat vroeger regelmatig op tafel verscheen. Om één of andere reden waren we dit recept helemaal uit het oog verloren. Het was dus hoog tijd om dit knoflook rundsvlees nog eens op tafel te zetten.

Nodig voor 2 personen

  • 350 g rundsvlees
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml oestersaus
  • 1 rode peper
  • 250 g rijstvermicelli
  • 250 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 el sojasaus
  • 1 hand cashewnoten
  • wokolie
  • koriander

Doen:

  • Snij het rundsvlees in reepjes, plet de look, snij de rode peper in ringen
  • Marineer het vlees met look, rode peper, 50 ml oestersaus enkele uren op voorhand
  • Hak de cashewnoten grof, rooster deze in een pan zonder vetstof
  • Snij de paprika in blokjes en de champignon in plakjes
  • Warm de wok om met een scheutje wokolie
  • Bak hier de paprika en champignons in aan, haal deze terug uit de pan
  • Bak in diezelfde hete wok de reepjes gemarineerd rundsvlees aan
  • Kook ondertussen de rijstvermicelli gaar
  • Voeg de groenten en rijstvermicelli aan de wok
  • Meng alles goed onder elkaar
  • Breng verder op smaak met oestersaus, sojasaus, peper en zout
  • Serveer deze wok met geroosterde cashewnoten en verse koriander

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *