Restaurant belevingen

Eden by Pastorale – Bart De Pooter

Print Friendly, PDF & Email

We hebben er enkele maanden op moeten wachten. Maar het eerste restaurantbezoek van 2021 was alvast een schot in de roos. Gezien de weersomstandigheden ons de laatste tijd nog niet zo goed gezind zijn beslisten we pas last-minute om te reserveren. Pas de avond voordien reserveerden we ons tafeltje op het terras van restaurant De Pastorale. Laat ons zeggen dat dit een enorm moeilijke situatie is voor de horeca. Het Belgische weer en op het terras eten gaan niet altijd hand in hand.

Maar nog geen 24u na onze reservatie zaten we dus op het terras. Zalig in het zonnetje genieten van een huis aperitief op basis van gin, citrus en ceder. Optimaal genieten van de Belgische gastvrijheid. Het deed deugd! 

Eden by Pastorale

Restaurant De Pastorale heeft in het culinaire Belgische landschap geen introductie meer nodig. Chef Bart De Pooter werd in 2012  uitgeroepen tot “Chef van het jaar” door Gault&Millau en scoort met 17/20 in deze gids. In 2003 behaalde hij zijn eerste Michelinster, in 2006 kwam de tweede. In 2018 kreeg het restaurant de Best Vegetables Restaurants Award. Als we kort een blik werpen op de website van het restaurant lezen we dat restaurant Pastorale een plek is waar fine dining, kunst en de natuur moeiteloos in elkaar overvloeien. Daar zitten we dan, in de tuin van één van de beste restaurants van het land. Ze komen aangewandeld met een rieten picknickmand. Want bij buiten eten hoort toch wel een beetje picknicken. Awel, zo wil ik altijd wel picknicken. Deze mand zat gevuld met overheerlijke amuses. Voor mij nog zo een pizzaatje met radijs alstublieft.

Eden by Pastorale

Pizza: radijs – macadamianoot – shiitake
Het bos: ijzerkruid – mos
Asperge van Werchter – ei – gerookte ricotta – granen – citroenmelisse
Kingkrab – barbecue – zilte planten – watermeloen
Lentegroente – bloempot – malt – ansjovis 

Eden by Pastorale

Boerderij en tuin – jonge groenten – tuinkruiden – zoute geitenmelksorbet 

Boerderij en tuin - jonge groenten - tuinkruiden - zoute geitenmelksorbet 

Langoustine – “coeur de boeuf” tomaat – gebrand – erwt – jonge ui – komijn – munt 

Duif – zacht gerookt – radicchio – rabarber – Mexicaanse mole 

Aardbei variëteiten – bloemen – Griekse yoghurt – tijm  

Bij de koffie – Millefeuille – Bramen – Kruiden

Genieten!

Het team van De Pastorale weet ons te verrassen met uiterst smaakvolle en uitgekiemde gerechten. Pure smaaksensaties van het begin tot het einde. Daarnaast waren we ook wel fan van de gemoedelijke sfeer. Geen stijf gedoe maar gewoon pure vriendelijkheid. Het gehele team zorgt er voor een welkom gevoel. Daarnaast veel lof voor maître-sommelier Ferdinand die met de juiste wijntjes weet te schenken bij de creaties uit de keuken.

Ons laatste restaurantbezoek dateerde alweer van 2020. Ook toen bezochten we een restaurant dat bekroond is geweest met de “Best Vegetables Restaurants Award”. Bij restaurant Graanmarkt 13 genoten we van een 10-gangenlunch om het 10-jarige bestaan van het restaurant te vieren. Nadien was het afkicken. Afkicken van hospitality, lekker eten en gezelligheid. We zijn ontzettend blij dat we met deze lunch opnieuw geprikkeld werden. We kijken er alvast naar uit om snel opnieuw op restaurant te gaan.


Restaurant De Pastorale ¦ Laarstraat 22 ¦ 2840 Reet ¦ 03 844 65 26
Website ¦ Facebook ¦ Instagram


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *