Restaurant belevingen

Ellis Gourmet Burger

Print Friendly, PDF & Email

Ellis Gourmet Burger – Sint-Aldegondiskaai – Antwerpe – 05/01/2014

Ellis Gourmet wil terug naar het origineel en authentiek recept dat de hamburger de eer geeft die hem toekomt. Na ons bezoek, kunnen we bevestigen dat hen dat goed lukt.

Hamburgers is wereldwijd het bekendste comfy-food gerecht bij uitstek. Zo wil Ellis Gourmet een volledig restaurant wijden aan dit gerecht en samen met hun klanten op zoek gaan naar de beste recepten en burgervarianten. Ondertussen is Ellis Gourmet uitgegroeid tot een heuse keten over heel het land. Na de eerste opening in Knokke-Heist ging er nog een restaurant open in Brussel, Maasmechelen Village, 2 in Antwerpen en binnenkort nog in Brugge & Gent (Maart 2014)

Het heeft spijtig genoeg geduurd tot begin 2014 voordat we eens konden gaan proeven van deze hamburgers. Ik wilde meteen al eens proeven van de Homemade Lemonade, maar die was spijtig genoeg uitverkocht. De Homemade Ice-tea kwam als waardig maar iets te zoet alternatief.

Voor de burgers koos ik voor het trio van mini burgers, Zo kon ik direct de kwaliteit, creativiteit en originaliteit van 3 verschillende burgers proeven. Geproefd & goedgekeurd, met de Guaco-Waco Lamb burger als favoriet. Bij de burgers bestelden we nog frietjes en een Mixed Salad.

Trio van mini Burgers:

Een wandeling door de gourmet burgerkaart met als resultaat drie lekkere mini- burgers.
Classic: 100% rundergehakt, sla, tomaat, rode ui, augurken, mosterd en ketchup
Funky Chicken: Kipfilet, gegrilde groenten, dragonmayonaise, rode ui, parmezaanschilfers
Guaco-Waco Lamb: Lamsburger, guacamole, sla, verse koriander, rode ui, zoete chilisaus

Aan de overkant van de tafel kwam de Rossini Burger.

Rossini:
Toastbrood, 100% rundergehakt, eendenlever escaloppes, uienconfituur, raketsla
Een echte magnum opus in een eigentijdse burgerinterpretatie. Volgens de klassieke opmaak maar met originele accenten, zoals de rode uienconfituur.

Om nog verder te gaan in onze ontdekking bestelden we nog een dessert. Mœlleux au Chocolat en een Iceburger Vanilla. De iceburger was juist wat ik er van verwachte, meer moet dat niet zijn. De Mœlleux was lekker, maar eigenlijk meer chocoladecake dan een echte Mœlleux.

Of ik nog eens terug ga? Ja natuurlijk. Die Guaco-Waco Lamb was echt super lekker. Maar toch zal ik de volgende keer voor de Meatlover by Dierendonck of één van de seizoenburgers kiezen. Het zal dus een moeilijke keuze worden.
Reserveren in het weekend is aan te raden.
Meer info: http://www.ellisgourmetburger.com/nl/

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *