Restaurant belevingen

The Glorious – Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email
The Glorious – Winebar & Bistro – 4 Mei 2013

Jurgen Lijcops,
Gastheer en sommelier Jurgen Lijcops verrast zijn klanten met een uniek aanbod wijnen waarvan hij meer dan vijfenveertig topreferenties per glas laat uitschenken.


Chef Johan van Raes,
Decennia lang de beste wildchef van Brussel.
Bekend van: Restaurant Villasdal* in Brasschaat, De Mangerie in Ekeren en ’t Klokkenhof in Brasschaat. Meesterchef Van Raes is een chef die zijn klassiekers kent.


Wouter Van Tichelen,
Bekend van Restaurant De Koopvaardij Stabroek

Beginnen deden we natuurlijk met GinTonic (€16). The Glorious bekend van zijn 120 verschillende gins. Dat was een moeilijke keuze. Afgaan op de ervaring van het bedienend personeel kreeg ik een Gin Mare in combinatie met Fentimans Tonic Water. Een heerlijk aperitief met aroma van rozemarijn.


Niet alleen de gin & tonics zijn enorm uitgebreid, ook de wijnkaart ziet er prachtig uit. een enorm assortiment wijnen en meer dan 40 topwijnen die per glas verkrijgbaar zijn. Beginnen deden we met een tartaar van coquille en granny smith & een soepje van asperges met een mimosa van ei. 2 heerlijke hapjes die ons doen uitkijken daar de volgende gerechten.
Op zaterdag avond serveert The Glorious enkel een menu, hier kan je kiezen voor 3 of 4 gangen. Wij kozen voor de drie gangen (€42). Ons voorgerecht bestond uit “Schotse zalm “Red Label” mi-cuit, Mechelse witte asperges, kwarteleitjes, Isigny room en verjus”. Een heerlijk voorgerecht met smaakvolle asperges en kwalitatieve zalm.
Als hoofdgerecht kregen we Frans haantje, jonge spinazie, jus natuur met tomaat en dragon. Heerlijk sappig vlees, smaakvolle jus, heerlijke aardappel en spinazie, De aardappel en/of spinazie had zelfs iets meer mogen zijn.
Om af te sluiten was er een dessert voorzien van aardbeien uit Hoogstraten “Romanoff”, met sorbet van passievruchten en macaron. Gewoonweg heerlijk
Ook bij de koffie (€5.95) werden we nog voorzien van drie heerlijke kleinigheden.
Van onze koffie genoten we aan de prachtige bar met een ontzettend groot aanbod van Gin, Whiskey ,…
 
De Burburestraat 4A
2000 Antwerpen

Michelin 2013 : Les espoirs 2013 of een Rijzende Ster
GaultMillau 2013: 15/20
Wine Ambassador of the year 2011 by Wine World

Wijnkaart van het jaar 2011 by Gault Millau

Een gezellig restaurant/Bistro/wijnbar met een originele inrichting. Een pure en smaakvolle keuken en the place to be voor elke wijn & gin liefhebber.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *