Restaurant belevingen

Restaurant Zappaz – Leuven – Seppe Dezeure

Share This:

Print Friendly, PDF & Email

Zappaz, toegankelijk & gastronomisch.

Aan de rand van Leuven, gevestigd in de Balk Van Beel vinden we de culinaire hotspot Zappaz. In de keuken staat jong talent Seppe Dezeure. Seppe volgde een opleiding aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Zijn culinaire bagage verzamelde hij o.a. bij Trente, Arenberg en vooral Luzine, het voormalige restaurant van Jeroen Meus. Zijn voorliefde voor tapas kreeg hij mee uit een buitenlandse stage in Valencia.

Restaurant Zappaz

Zappaz staat voor good-food, ambiance en een vleugje rock and roll.

Seppe kan hier rekenen op een jong en gedreven team dat bijna allemaal hun sporen verdiende in de Leuvense horeca en dan veelal ook bij Restaurant Luzine. S’middags kan je hier terecht voor een lunch tot 4 gangen. S’avond vind je naast à la carte een 5, 6 of 7-gangen tapasmenu.

Restaurant Zappaz

Het interieur is een stevig contrast met buitenkant van het gebouw. Achter een witte gevel komen we binnen in een trendy, hip en eveneens stijlvolle zaak. De muren werden onder handen genomen door graffiti artist Matthew Dawn. Zappaz is een fijne combinatie van een restaurant en lounge. Hiertussen vinden we een hoge bar met enkele barkrukken en een half open keuken. Kortom een jong, industrieel en trendy interieur waar wij alvast fan van zijn.

5

Toegankelijke gerechten die barsten van smaak en creativiteit.

Beginnen doen we met een glaasje Duitse sekt Blanc De Noir van Andres & Mugler. Leuk dat ze hier extra aandacht besteden voor degene die het liever alcoholvrij houdt. Zo kan je kiezen uit verschillende zelfgemaakte ice tea’s, limonades en een alcoholvrije cocktail. Deze laatste was een creatie op basis van appel, salie en kaneel. Een top aperitief! Ook de wijnen verdienen een extra pluim vanwege de topkwaliteit en de soms verrassende keuze. Vanaf het voorgerecht tot en met het dessert absolute toppers.

Restaurant Zappaz

Pan – Bospaddestoel – Truffel  – Lardo

Restaurant Zappaz

Fregola – Bouchot mossel – Espuma komkommer

Restaurant Zappaz

Zalm Graved lax werd geserveerd met radijs, frisse groenten en een vinaigrette van karnemelk en dille. Een fris en smaakvol geheeld dat werd afgewerkt met een crumble van quinoa.

Restaurant Zappaz7

Hiernaast kwam nog een tweede kleine bereiding van zalm

9

Brioche – Foie gras – Appel – Crème van zwarte pens, waren de ingrediënten die we terug vonden in het tussengerecht. Een topcreatie dat werd afgewerkt met een saus op basis van beurre noisette

Restaurant Zappaz10

Een subliem stukje hert, werd vergezeld van knolselder, Pomme Dauphine , girolles, macadamia noot en een sausje van veenbes. Hierbij schonk de sommelier onze favoriete wijn van de lunch. Le Grive – 2015 – Monferrato

Restaurant Zappaz13

Het dessert was een samenspel tussen braambes, yoghurt, rode biet en chocolade. In schoonheid afsluiten, zowel visueel als kwa smaak. Ik hou wel van dessert waar groenten in verwerkt zitten, en chocolade en rode biet smaken heerlijk samen.

Restaurant Zappaz15

Bij de koffie,

Restaurant Zappaz

Het concept rond de tapas waren we misschien een beetje kwijt in onze lunch. Maar wat hebben wij genoten van deze gerechten. Bij Zappaz werkt men met kwaliteit, zowel op het bord als in het glas. Smaakvolle en creatieve gerechten werden geserveerd in een jong en trendy kader.

Praktisch:

Zappaz – Balk van Beel – Schipvaartstraat 22 – 3000 Leuven
Website | Facebook
(Ondergrondse parking voor de deur)

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *