Restaurant belevingen

Bar-Bistro Vin Perdu – Oud-Turnhout

Print Friendly, PDF & Email

Van restaurant tot hippe wijnbar-bistro,

Ongeveer een jaar geleden maakte Vin Perdu de switch van restaurant naar bar bistro. Tijdens ons bezoek in 2015 waren er grote plannen om het restaurant nog uit te breiden met een veranda. De eigenaars namen interieurarchitect Lieven Musschoot onder de arm en samen zorgde ze ervoor dat het concept helemaal werd doorgetrokken in het interieur. Ondertussen zijn die verbouwingen al een hele tijd achter de rug en was het tijd voor een revisit. De bar – bistro en veranda vormen een prachtig geheel met een jonge en frisse indruk.

Menu Jre “sharing Plates”

Terwijl in 2015 de nadruk lag op kleinere gerechten en barfood bleek dit spijtig genoeg nu een beetje op de achtergrond te liggen. Na het bekijken van de prijzige menukaart kozen we voor het menu Jre “sharing Plates”. 5 gangen voor € 49 volgens inspiratie van de dag.

Couscous m’hamsa – Feta van geit (Polle) – Granaatappel – Ras el hanout

2

Rode poon – Paella – Schelpjes

3

Kabeljauw – Lamsoor – Pompoen 

4

Varkenswang – Groene groenten – Aardappel

5

Cheesecake – Mango

7

Bij het menu Jre “sharing Plates” worden de borden in het midden op tafel gezet en is het de bedoeling om te delen. Dit is wel een formule dat ons enorm aanspreekt. Toch mag er iets meer aandacht besteed worden aan de samenstelling van dit menu Zo zat er in het eerste gerecht quinoa, het tweede gerecht rijst en het hoofdgerecht aardappel. Iets te veel vul producten in een 5 gangen menu als je het mij vraagt. De gerechten waren lekker en smaakvol, maar misten soms een beetje pit en durf. Bij een volgend bezoek hopen we stiekem op enkele nieuwe barfood gerechten.

8

Reserveer online (met Resengo cadeaubon mogelijk)

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *