Restaurant belevingen

Restaurant Centpourcent – Axel Colonna-Cesari

Share This:

Print Friendly, PDF & Email

Axel Colonna-Cesari & Anneleen Soethaert,

Na een opleiding in hotelschool Ter Duinen in Koksijde leerde Axel de stiel bij o.a. Bruneau (Brussel) en in restaurant Couvert-Couvert (Leuven). Nadat hij in 2003 een Michelinster in de wacht sleepte voor wijnrestaurant Folliez (Mechelen), behaalde hij er in 2007 ook één als executive chef voor het gastronomisch restaurant Orangerie van Auberge du Pêcheur (Sint-Martens-Latem). Hier leerde hij dan ook zijn toekomstige vrouw Anneleen kennen. Voorheen reisde Anneleen de wereld rond als Maître d’Hôtel op verschillende cruiseschepen.

Restaurant Centpourcent

Restaurant Centpourcent,

In Januari 2011 opende dit koppel restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver. Het restaurant maakte een vliegende start en scoorde amper 10 maanden na opening als hoogste nieuwkomer in GaultMillau met 15/20. Een week later kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster. Een knappe resultaat dat ze tot op heden in stand houden.

Tussen Antwerpen en Brussel,

Het restaurant situeert zich tussen Antwerpen en Brussel, vlakbij de historische stad Mechelen. In een minimalistisch interieur worden innovatieve gerechten geserveerd met een voorliefde voor de pure smaak en lokale producten. Hiernaast staat Centpourcent ook bekend om zijn dessertenmenu en de aangepaste niet-alcoholische ice tea’s. We kozen dus één maal voor de aangepaste wijnen en één maal voor de sapjes, die aan dezelfde prijs als de wijnen werden geschonken. Beide zorgde telkens voor een uitstekend pairing. Enkel de sapjes zouden soms een tikkeltje minder zoet mogen zijn.

1

Bij een glaasje champagne (€14) kwamen de eerste amuses aan tafel, Fingerfood gewijs werden groenten uit eigen tuin geserveerd met yoghurt en een crumble van zwarte olijf.

Restaurant Centpourcent

Hierna verscheen er een cremeux van foie gras met passievrucht, een aardappel-ijsje met schuim van zure room en een bonbon van rundvlees met kingkrab, zeewier en ijs van mierikswortel.

Restaurant Centpourcent

Menu Genieten+

Langoustines & Ganzenlever
tournedos van langoustines – gebakken ganzenlever – carpaccio van gerookte duifRestaurant Centpourcent

Ik hou zo niet van balsamico, en in dit gerecht kon je er spijtig genoeg niet omheen. Het bijpassende sapje was een creatie op basis van rozenbottel – bosfruit & pompelmoes.

4

Sint-Jakobsvrucht – Nobashi garnaal
varkenspoot – groene koolRestaurant Centpourcent

Sapje: Kamillethee – rabarbersap6

Wilde Zeebrasem
butternut – guacamole – kikkererwt chermoula – pindanoten – Turkse yoghurtRestaurant Centpourcent

Sapje: Infuus basilicum – steranijs – limoensapRestaurant Centpourcent

Kingkrabpoten gegrild met tijm en looksausRestaurant Centpourcent

Sapje: Roze tomaten – yuzu11

Haas
filet van haas – mais – cèpes – dim sum van hazenbilRestaurant Centpourcent

Sapje: Framboos – Rode biet – Bosvruchten thee (Deze thee zou ik hier persoonlijk achterwege laten)13

Agrum
Tonka & jasmijnRestaurant Centpourcent

Bij de koffieRestaurant Centpourcent

We zijn Axel al regelmatig tegen gekomen op culinaire evenementen zoals Culinaria. Het viel ons elke keer op dat deze chef er met een grote glimlach stond en telkens scoorde hij met z’n gerechten. Het was dus hoog tijd om zijn restaurant te bezoeken. We genoten van een 5 gangen menu dat werd uitgebreid met de absolute specialiteit van Chef Axel Colonna-Cesarimet tijm gegrilde kingkrabpoten. Bij het dessert hadden we spijtig genoeg wel wat meer verwacht van een restaurant dat een “100% Sweet” menu serveert. Hier zat geen samenhang in en het geheel was vlak van smaak.

Praktisch:

Centpourcent ¦ Antwerpsesteenweg 1 ¦ 2860 Sint-Katelijne-Waver
Website ¦ Reserveer online

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *