Restaurant Colette - Thijs Vervloet - Westerlo
Restaurant belevingen

Restaurant Colette – Thijs Vervloet – Westerlo

Print Friendly, PDF & Email

Colette – Thijs Vervloet

Sinds de opening van Restaurant Colette drukte chef Thijs Vervloet onmiddellijk zijn culinaire stempel op de Kempen. Exact tien maanden na de opening (Nov 2016) werd zijn klassieke kookstijl bekroond met een eerste Michelinster.

Restaurant Colette

Restaurant Colette dankt zijn naam aan de grootmoeder van Thijs. Het is zij die Thijs van jongs af aan inspireerde en de stiel bijbracht. Zo heeft Thijs zijn culinaire genen van grootmoeder Colette geërfd. Na een opleiding aan de hotelschool in Koksijde werden deze culinaire genen gefinetuned door verschillende gerenommeerde chefs.

Restaurant Colette - Thijs Vervloet - Westerlo

Zo deed Thijs ervaring op bij het twee sterrenrestaurant L’Atelier de Joël Robuchon in Parijs, startte met chef Johan Segers van ’t Fornuis in Antwerpen samen restaurant Te Kook in Antwerpen op en werd tot slot sous-chef en rechterhand van sterrenchef Viki Geunes in ’t Zilte te Anwerpen.

Met deze culinaire bagage en zijn eigen visie op de gastronomie ontwikkelde Thijs zijn eigen kookstijl. Zelf omschrijft hij deze als Frans – klassiek. Een pure keuken waar hij vooral het product wil laten spreken.

Restaurant Colette - Thijs Vervloet - Westerlo

We nemen op een Donderdag middag plaats in het restaurant en laten ons onderdompelen in het verhaal van Restaurant Colette. Starten dezen we met een glas blanc de blanc (€12) die via de champagne kar werd voorgesteld. Ik koos voor een alcohol vrij aperitief op basis van gingerbeer met limoen en citroensap (€14). Bij de afrekening keken we wel even raar dat dit alcohol vrij aperitief duurder was dan een glas champagne. Voor dit bedrag verwacht ik toch een creatiever alcohol vrij aperitief.

Restaurant Colette - Thijs Vervloet - Westerlo

Bij de aperitief werden verschillende amuses geserveerd. Zo starten we met assortiment aan fingerfood. Huisbereide kroepoek met yoghurtdip, krabcake en een lepelhapje met wildpaté en veenbes.

Smaakmakers:

Gerookte kastanje – AardappelmousselineRestaurant Colette - Thijs Vervloet - Westerlo

Zee-egel – Tomaat – Witte bonenRestaurant Colette - Thijs Vervloet - Westerlo

Menu Colette

Sint-Jacobsvrucht, avocado, aardappel, sherry vinaigretteRestaurant Colette - Thijs Vervloet - WesterloRestaurant Colette - Thijs Vervloet - Westerlo

Heek, “Bomba” rijst, schelpjes, bouillon van gepofte paprikaRestaurant Colette - Thijs Vervloet - WesterloRestaurant Colette - Thijs Vervloet - Westerlo

Kalfszwezerik, kalfstong, artisjok, schorseneren, zwarte wintertruffelRestaurant Colette - Thijs Vervloet - WesterloRestaurant Colette - Thijs Vervloet - Westerlo

Jonge duif, aardpeer, snijbiet, pont-neufRestaurant Colette - Thijs Vervloet - WesterloRestaurant Colette - Thijs Vervloet - Westerlo

Mandarijn, koffie, mascarponeRestaurant Colette - Thijs Vervloet - Westerlo

Bij de koffieRestaurant Colette - Thijs Vervloet - Westerlo

Thijs serveert oerdegelijke smaakvolle gerechten, hoog op smaak en creatief klassiek. Hij gaat aan de slag met kwaliteitsvolle producten en serveert deze in gerechten met een mooi aanbod groenten. Knap dat hij de tijd neemt om zijn menu zelf aan tafel te komen voorstellen. Minder is er dan dat de wachttijden soms wel opliepen. Zo zaten we al meer dan een uur binnen voordat het voorgerecht met sint-jacobsvrucht op tafel kwam.

Bij Menu Colette kozen we voor de aangepaste wijnen, ikzelf ging voor de proevertjes versie. Heerlijk smaakvolle en passende wijnen uit o.a. Hongarije, Italië, Frankrijk en Portugal. Kortom hebben we genoten van een super lunch bij Restaurant Colette.

Praktisch:

Restaurant Colette ¦ Sint-Lambertusstraat 9 ¦ 2260 Westerlo
014 74 94 74  ¦ Website  ¦ Facebook  ¦ Reserveer Online

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *