Restaurant belevingen

Bistro L.E.S.S – Brugge

Print Friendly, PDF & Email

Lees hier het vernieuwde artikel


Bistro L.E.S.S.: LOVE EAT SHARE SMILE

Let op. Dit restaurant is verhuisd van locatie. Lees hier het nieuwe verslag. Sinds Juli 2014 kan je op de voormalige locatie van Hertog Jan in Sint-Michiels Brugge terecht bij Bistro LESS. De formule van LESS is hedendaags met tapas en gerechten om te delen. Dit concept ontwikkelde Gert De Mangeleer samen met zijn sommelier Joachim Boudens. Hiervoor ging Bistro LESS de samenwerking aan met de Spaanse delicatesse winkel La Buena Tierra.

1

Hippe bistro concept

In de keuken vinden we Bart Praet terug, Bart deed voorheen ervaring op in de keuken van Oud Sluis, nadien was hij te vinden als rechterhand en tuinman van Gert De Mangeleer bij Hertog Jan. Samen met een jong en gedreven team zorgt Bart voor Spaans geïnspireerd eten om te delen. Wij zijn alvast fan van dit hippe bistro concept.

18

De Spaans getinte wijnkaart werd samengesteld door Joachim Boudens. Van grote klassiekers en bekende namen tot onbekende appelaties en biodynamische wijnen. Wij kozen voor een heerlijk flesje rode wijn: Mesquida-i-mora, Sincronia Negre – 2013 uit Mallorca.

13

Als aperitief starten we met een heerlijk zelfgemaakte Limoncello met tonic. Op aanraden bestelden we een stuk of vier tapas om te beginnen. Vier, die er al snel acht of beter tien werden. Nadien kozen we nog één hoofdgerecht om te delen. Natuurlijk elks een dessertje en koffie. Kwestie van de LESS ervaring ineens optimaal te beleven. En laat ons zeggen, we hebben ervan genoten. Chapeau aan heel het Bistro L.E.S.S team. En ja, nu wil mijn vriendin ineens naar Hertog Jan.

Pan con tomate “Coca de Cristal”

2

Lomito Ibérico Maldonado Puro Bellota

3

Ceviche van zalm met krokantje groentjes

10

L.E.S.S. burger

11

Inktvis “Sepia” gefruit met aïoli

5

De absulute topper: Dim Sum van Wagyu en sesam

6

Crispy Chicken en Yoghurt dip

7

Steamed Bun met gelakt spek

12

Gelakte Aubergine

9

Gefrituurde aubergine met tomatensalsa

8

Steak tartaar “Rubia Gallega” (300gr)
Verse frietjes – gegrilde sla

14

Crème brûlée

17

Vanille ijs “à la minute” gedraaid, aan tafel geserveerd
Een Dame Blanche die sowieso in mijn top drie staat.

15

16

Bistro L.E.S.S
Torhoutse Steenweg 479
8200 Sint-Michiels

Reserveer Online

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *