Blog, Events

Culinaire hotspot: Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email

5 stielmannen openen hun deuren op stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen

Maandenlang werd er getimmerd en verbouwd in de Antwerpse stadsbrouwerij De Koninck. Maar nu is het zover. De smaakmakers zwieren hun deuren open. De geur van mout wordt verweven met die van chocolade en versgebakken brood.

De smaakmakers van de stadsbrouwerij

Zo lieten kaasaffineurs Van Tricht hun kazen al vier jaar lang rijpen in de brouwerij, maar openen Michel en Frédéric er nu ook de winkel ‘Only Cheese’, waar je kazen kan kopen en degusteren. Culinaire fotograaf en uitgever Tony Le Duc geeft met Minestrone Cookbooks kooksessies en workshops in het voormalige labo van de brouwerij. Topslagers De Laet & Van Haver openen er ‘The Butcher’s Store’. Terwijl je vlees uit de koeltoog kiest, zie je de stukken in de glazen koelruimte hangen. Het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens serveren dan weer de lekkerste gerechten in hun restaurant ‘The Butcher’s son’. Bakker Kenney zal deze zomer zijn ‘The Bakery’ openen waar hij zal scoren met vers zuurdesembrood. Chocolatier JITSK opende zijn chocolade atelier & winkel al een jaar geleden, hij maakt er zijn zoete creaties die overal ter wereld gesmaakt worden.

Maak kennis met de smaakmakers: Only Cheese, JITSK, Minestrone Cookbooks, The Butcher’s Store, The Butcher’s Son en The Bakery.

Kaasaffineurs Van Tricht openen Only Cheese

Terwijl ze in de Stadsbrouwerij de kazen bewaren om ze te laten rijpen, verkopen en degusteren ze die kazen in hun Cheese & Wine Bar in Berchem. Nú kunnen ze hun kazen ook aanbieden in de Stadsbrouwerij. Daar openen ze de winkel en bar ‘Only Cheese’.

stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen7

Chocolatier Jitsk Heyninck

Jitsk Heyninck palmt intussen al bijna een jaar een ruimte naast de brouwzaal in. De 25-jarige chocolatier reisde de wereld rond met zijn chocoladecreaties, maar landde vorig jaar in juni in Antwerpen. In de Stadsbrouwerij opende Jitsk zijn chocoladeatelier én een winkel, met de toepasselijke naam ‘Jitsk’. En dat hij nu ook buren heeft, kan hij alleen maar toejuichen.

stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen6

Tony Le Duc dompelt je onder in de wondere wereld van foodfotografie

De boeken en workshops van culinair fotograaf en uitgever Tony Le Duc doen je watertanden. Al 30 jaar lang is Tony actief als food-fotograaf. Hij werkte al samen met wereldbekende chefs én hij is fotograaf en uitgever van de boeken van Sergio Herman. Nu leert hij ook jou de kneepjes van het vak tijdens verschillende workshops en kooksessies in het voormalige labo van de brouwerij.

stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen5

Topslager De Laet & Van Haver opent The Butcher’s Store

stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen4

Beenhouwer Luc De Laet & Peggy Van Haver openen hun tweede slagersatelier. Ze staan gekend voor pure kwaliteit en inspirerend vakmanschap. “We willen de ambacht van de slager terug naar de essentie brengen. We draaien de klok 70 jaar terug, maar werken met de technologie van vandaag en een knipoog naar de toekomst.” De winkel in Antwerpen wordt geen exacte kopie van de slagerij in Hove. In het atelier op de brouwerij willen ze de vergeten charcuterie terug op de kaart zetten. Van terrines over kopbereidingen tot galantine.

stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen3

Vlees én passie op het bord bij The Butcher’s Son

Chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens openen in de Stadsbrouwerij hun eigen restaurant: The Butcher’s Son. Je vlees kies je uit de koeltoog. Het bier van de uitgebreide bierkaart.

stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen 2

Chef-kok Bert-Jan en Luc Dickens zijn al járen vrienden. Tien jaar geleden leerden ze elkaar kennen bij sterrenrestaurant De Schone van Boskoop. Luc was er maître-sommelier en Bert- Jan souschef. Nu openen ze sámen een restaurant: The Bucher’s Son.

stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen

Kenney Van Hoorick verkoopt zuurdesembrood in The Bakery

Het vak leerde hij bij Domestic, de bakkerij van sterrenrestaurant Dôme, en Yves Guns, grote namen in de bakkerswereld. Maar nu gaat Kenney Van Hoorick zijn eigen weg. Op de site van Brouwerij De Koninck opent hij ‘The Bakery’. In de bakkerstoog: bierbrood, roggedesembrood en steengemalen brood. “Voor mij een gewoon wit gesneden, ga je hier niemand horen vragen”, zegt Kenney.

De tijd dat er bij De Koninck alleen bier wordt gebrouwen, is verleden tijd

The Butcher’s Store opent op 14 juni, Restaurant The Butcher’s Son serveert gerechten vanaf 13 juni en The Bakery zal in augustus 2016 de zoete broodjes bakken op de brouwerij.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Stadsbrouwerij De Koninck is een leuke plek om te vertoeven. Er zijn echter nog heel veel hotspots in ’t Stad te vinden. Dat mocht ik onlangs nog maar eens ontdekken tijdens een culinaire wandeling in Antwerpen met een groep vrienden. Zeker eens doen! Het is een unieke ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *