Tempura van vlierbloesem
De vlier is een enorm dankbare boom. Het gebruik hiervan gaat terug tot in de steentijd. Toen vooral gebruikt voor allerlei magische en geneeskrachtige eigenschappen. De vlierbessensiroop kennen we natuurlijk als hoestsiroop. Maar ook op culinair gebied heeft deze boom goede eigenschappen: Vlierbloesem.
Vlierbloesem kan je gebruiken om siroop of azijn van te maken. In kleine hoeveelheid kan je de bloempjes gebruiken om gerechten mee af te werken. Verder kan je er ook beignets van maken. Heerlijk en super makkelijk.
Nodig:
- Vlierbloesem (met steeltje)
- bloem
- water
- vanillesuiker
- poedersuiker
Doen:
- Maak van de bloem en het water een beslag tot je de dikte van pannenkoekbeslag bekomt
- Voeg beetje vanillesuiker toe
- Wentel de bloesems door dit beslag en frituur kort
- Bestuif de beignets met bloemsuiker
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
Inderdaad ik hoop dat je ze lekker vindt!!