Gefrituurde inktvis met harissa-mayonaise
Allerlei, Aperitief hapjes, Recepten, Voorgerechten

Gefrituurde inktvis met harissa-mayonaise

Print Friendly, PDF & Email

Gefrituurde inktvis

Inktvis heeft nogal snel de nijging om taai te worden. Het geheim bij inktvis is dat je deze ofwel heel kort ofwel heel lang moeten garen. Zo vond ik laatst een recept van gegrilde octopus waarbij je de tentakels 2 uur moest koken in een bouillon met groenten en 1 wijnkurk. Men zegt dat kurk in het kookwater inktvis malser maakt. Ik weet het niet, maar baat het niet, schaden doet het ook niet. In dit recept gaan we niet voor gekookte inktvis, maar voor kort gefrituurde inktvis.

In dit recept frituren we de inktvis zo kort mogelijk. Hierdoor wordt deze zeker niet taai. De bloem die we gebruiken kan je op smaak brengen met je favoriete kruiden. Zo koos ik in dit recept voor Za’atar, een super smaakvol kruidenmengsel uit het Midden-Oosten met wilde oregano, sumak en sesamzaad.

Nodig

  • 4 inktivs – gekuist
  • 5 el bloem
  • peper en zout
  • kruiden, bv paprikapoeder, Za’atar, …
  • mayonaise
  • harissa

Doen:

  • Snij de intvis en de tentakels in stukken
  • Maak inkervingen in de stukken inktvis
  • Dep de stukken inkvis goed droog
  • Maak een mengeling van de bloem, peper, zout en kruiden
  • Meng de stukken inktvis onder de bloem
  • Laat dit 15 minuten rusten
  • Meng ondertussen een beetje harissa onder de mayonaise
  • Roer de inktvis nog eens goed door
  • Haal de stukken inktvis uit de bloem
  • Frituur deze 30 seconden op 170 graden
  • Serveer de gefrituurde inktvis met harissa-mayonaise
  • Geniet!
Gefrituurde inktvis met harissa-mayonaise

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *