Maissoep met zure room en Chipotle
Recepten, Soepen

Maissoep met zure room, koriander en chipotle

Print Friendly, PDF & Email

Maissoep met chipotle

Hoewel ik vroeger helemaal geen liefhebber was van mais. Staan er nu al verschillende overheerlijke recepten met mais op de blog. Van een heerlijke quesadilla tot een verrassende dip van mais. We maakten vorig jaar zelfs een panna cotta taart van mais met sweet & salty popcorn. Deze keer maken we een fluweel zachte soep van mais met zure room, chipotle en koriander. De chipotle zorgt hier voor een heerlijk pikant gerookte twist in de soep. De bedoeling van dit recept was om de soep warm te serveren. Maar heerlijk fris smaakt deze soep zelfs nog beter.

Nodig voor 4 personen:

  • 1 rode ui
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 maiskolven
  • 1 blik mais (330 g)
  • 800 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • zure room
  • Chipotle Chili Seasoning – Oil & Vinegar
  • verse koriander

Doen

  • Pel en snipper de rode ui, sjalot en knoflook
  • Zet een ruime kookpot op het vuur
  • Warm hierin een klontje boter op
  • Stoof de rode ui, sjalot en look aan
  • Snij ondertussen de mais af de maiskolven, voeg deze toe aan de kookpot. Stoof deze kort mee aan
  • Voeg het water, bouillonblokje en mais uit het bik toe
  • Laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen
  • Mix de soep fijn, giet ze daarna door een fijne zeef
  • Breng de soep eventueel verder op smaak met peper en zout
  • Serveer de soep naar eigen smaak warm, op kamertemperatuur of ijskoud
  • Werk de soep af met een lepel zure room, verse koriander en chipotle

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *