Zacapa old fashioned - Chocolade truffel
Dranken & Cocktails, Recepten, Zoetigheden

Zacapa old fashioned – Kruidige Zacapa Chocolade truffel

Print Friendly, PDF & Email

Zacapa old fashioned

Old Fashioned is voor velen de ultieme whisky-cocktail. Maar deze keer maken we hier een originele variant op: De Zacapa Old Fashioned. Dit cocktailrecept is afkomstig van Brad Farran van Brooklyn’s cocktailgekke hotspot The Clover Club. Hij maakte deze prachtig uitgebalanceerde Rum Old Fashioned, ik maakte hierbij een bijpassende chocoladetruffel. The perfect after dinner cocktail combination. 

Chocolade truffel

Met de tool van foodpairing.com gingen we opzoek naar bijpassende smaken. Zo infusen we de room eerst met vanille, kruidnagel, laurier, gember, jeneverbes en roze peper. Dit zorgt voor een kruidige chocolade truffel die perfect smaakt naast deze Zacapa old fashioned met koffie.

Zacapa old fashioned - Chocolade truffel

Zacapa old fashioned

  • 60 ml Zacapa 23
  • 10 ml koffiesiroop *
  • 2 dash chocolade bitters
  • ijsblokjes
  • zeste sinaasappel

koffiesiroop *

  • 300 g donkere kandijsuiker
  • 150 ml cold brew coffee / koffie

Doen

  • Warm de koffie en suiker zachtjes op
  • Roer tot de suiker volledig is opgelost
  • Laat de koffie siroop afkoelen
  • Neem een mooi glas
  • Vul dit glas met voldoende ijsblokjes
  • Voeg Zacapa rum, koffiesiroop en de bitters toe
  • Roer 15 seconden
  • Werk af met een zeste van sinaasappel
  • Serveer hiernaast een heerlijk Zacapa chocoladetruffel

Zacapa chocoladetruffel

  • 190 ml room
  • 45 g boter
  • 300 g pure chocolade 70%
  • 3 el Zacapa 23
  • 1/4 vanillestok
  • 1 kruidnagel
  • 1 blaadje laurier
  • dun schijfje gember
  • 5 gekneusde jeneverbes
  • 5 gekneusde bolletjes roze peper
  • cacaopoeder

Doen:

  • Schraap het vanillemerk uit de vanillestok
  • Warm de room op met de vanillestok, vanillemerg, kruidnagel, laurier, gember, jeneverbes en roze peper
  • Voeg de boter toe aan de melk, laat deze volledig smelten
  • Breek ondertussen de chocolade in stukken
  • Giet de warme melk door een zeef over de chocolade
  • Voeg de Zacapa toe
  • Roer goed tot een egaal chocolade mengsel
  • Laat dit een uur opstijven in de koelkast
  • Vorm met een koffielepel mooie chocoladetruffels
  • Rol deze door het cacaopoeder
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Geniet!

Zacapa old fashioned - Chocolade truffel

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *