Aperitief wraps - Bresaola - Tonijn - Brie
Aperitief hapjes, Recepten

3 x variëren met aperitief wraps – Bresaola – Tonijn – Brie

Aperitief wraps

Elk jaar opnieuw maken we verschillende aperitief wraps klaar tegen de feestdagen. Vorig jaar baseerden we deze op twee klassieke voorgerechten: Carpaccio & vitello tonnato. Dit jaar gaan we aan de slag met o.a. bresaola, tonijn en brie. Wel te verstaan in drie verschillende wraps.

Aperitief wraps - Bresaola - Tonijn - Brie

Met gevulde wraps kan je oneindig variëren. Denk aan gerookte zalm & kruidenkaas, rosbief en hummus of zalm en guacamole. Ze zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens makkelijk om te serveren. Je kan deze wraps enkele uren van tevoren klaar maken zodat je ze op het einde enkel nog maar moet snijden.

Ingrediënten van Lidl

Aperitief wraps - Bresaola - Tonijn - Brie

Wrap met bresaola, roomkaas en rucola

  • 2 wraps
  • 80 g bresaola of Black Angus bresaola
  • roomkaas
  • rucola
  • Parmezaanse kaas

Doen:

  • Smeer de wraps in met een dunne laag roomkaas
  • Verdeel hierop de plakjes bresaola
  • Rasp er een beetje Parmezaanse kaas over
  • Leg hierop enkele blaadjes rucola
  • Rol de wraps op in plasticfolie
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Verwijder de plasticfolie, snij de wraps in plakjes van 1 cm, schik ze op een mooi bord
Wrap met bresaola, roomkaas en rucola

Wrap met tonijn en perzik

  • 2 wraps
  • 1 blikje tonijn (195 g)
  • mayonaise
  • 3 halve perzik (uit blik)
  • peper en zout

Doen:

  • Laat de tonijn goed uitlekken
  • Meng een beetje mayonaise onder de tonijn
  • Breng dit op smaak met peper en zout
  • Smeer een laag tonijnsalade op de wraps
  • Snij de perziken in dunne plakjes
  • Leg deze op de tonijnsalade
  • Rol de wraps op in plasticfolie
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Verwijder de plasticfolie, snij de wraps in plakjes van 1 cm, schik ze op een mooi bord
Wrap met tonijn en perzik

Wrap met brie en pesto van paddenstoelen

  • 2 wraps
  • 2 el mushroom pesto – Delux – Lidl
  • 120 g brie
  • gemengde sla

Doen:

  • Smeer een laagje pesto op de wraps
  • Snij dunne plakjes brie en verdeel deze op de wraps
  • Verdeel hierover een beetje gemengde sla
  • Rol de wraps op in plasticfolie
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Verwijder de plasticfolie, snij de wraps in plakjes van 1 cm, schik ze op een mooi bord
Wrap met brie en pesto van paddenstoelen

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Aperitief wraps - Bresaola - Tonijn - Brie
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *