Aperitief wraps met ham, eend en carpaccio
Aperitief hapjes, Recepten

Aperitief wraps met ham, eend en carpaccio

Aperitief wraps

Elk jaar hebben we de traditie om verschillende aperitief wraps te maken voor de feestdagen. In 2018 gingen we aan de slag met  carpaccio & vitello tonnato, in 2019 met bresaola, tonijn en brie. Wel te verstaan in drie verschillende wraps. Dit jaar vullen we de tortilla rolletjes met drie bekende smaakcombinaties. Gerookte eend & sinaasappel, carpaccio met dragonmayonaise en ham met koolsla.

Ingrediënten van Lidl

Aperitief wraps met ham, eend en carpaccio

Gerookte eend met dadels en sinaasappel

  • 2 wraps
  • 2 pakjes gerookte eend – Deluxe / Lidl

Compote dadel – sinaasappel:

  • 6 Medjoul dadels – Deluxe / Lidl
  • 3 sinaasappels
  • 1 sjalot

Doen:

  • Snij de sjalot fijn, de dadels in kleine stukjes
  • Snij het vruchtvlees uit 1 sinaasappel, pers de andere twee sinaasappels uit
  • Stoof de fijngesneden sjalot aan en voeg de stukjes dadels toe.
  • Laat alles 5 minuten sudderen.
  • Voeg het versgeperste sinaasappelsap en de stukjes sinaasappel toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Laat de compote pruttelen tot het een vaste massa is
  • Kruid met een beetje peper & zout
  • Laat de dadel – sinaasappel compote volledig afkoelen
  • Smeer een dun laagje compote op de wraps
  • Beleg deze met plakjes gerookte eend (zoals op de foto)
  • Rol de wraps op in plasticfolie
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Verwijder de plasticfolie, snij de wraps in plakjes van 1 cm, schik ze op een mooi bord

Carpaccio met dragonmayonaise

  • 2 wraps
  • 2 pakjes carpaccio (2 x 120 g) – Lidl
  • 1 volle el mayonaise
  • 2 kl dragon
  • 1 tl azijn
  • gemengde sla

Doen:

  • Meng de mayonaise met dragon en azijn
  • Smeer een dun laagje dragonmayonaise op de wraps
  • Beleg de wraps met carpaccio
  • Kruid het vlees met peper en zout
  • Verdeel er een beetje gemengde sla over
  • Rol de wraps op in plasticfolie
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Verwijder de plasticfolie, snij de wraps in plakjes van 1 cm, schik ze op een mooi bord

Ham & koolsla

  • 2 wraps
  • 1 pakje gebraden ham 150 g (4 plakjes)
  • geraspte witte kool
  • mayonaise
  • rozijnen
  • peper en zout

Doen:

  • Snij de geraspte witte kool nog extra fijn
  • Voeg een beetje mayonaise en enkele rozijnen toe aan de witte kool
  • Breng de koolsla op smaak met peper en zout
  • Beleg de wraps met plakjes ham
  • Verdeel er een beetje koolsla over
  • Rol de wraps op in plasticfolie
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Verwijder de plasticfolie, snij de wraps in plakjes van 1 cm, schik ze op een mooi bord

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Aperitief wraps met ham, eend en carpaccio
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *