Gin – Gebrande pompelmoes – Tijm
Heb je even genoeg van gin-tonic? Dan is deze cocktail een heerlijk alternatief. Zelfs als je geen liefhebber bent van pompelmoes zal deze combinatie je bekoren. Doordat we de pompelmoes insmeren met suiker en branden in de oven krijgt het sap een heel lekkere smaak. Het bittere van de pompelmoes verdwijnt en we krijgen heerlijk zacht gekarameliseerd sap. Ideaal voor deze gin en gebrande pompelmoes cocktail.
Ik leg ook een takje tijm op de pompelmoes als we deze branden in de oven. Daarnaast komt de tijm ook terug in de afwerking van deze cocktail. Op deze manier accentueren we de kruidigheid. Kortom een cocktail met verschillende smaken zoals zoet, zuur, bitter & kruidigheid, Cheers!
Gin en gebrande pompelmoes
Nodig voor 2 cocktails:
- 2 à 3 grote roze pompelmoezen
- 1 el suiker
- 1 el donkere basterdsuiker
- 2 takjes tijm
Afwerking
- gin
- 60 ml bruiswater
- 2 plakjes limoen
- 2 takjes tijm
Doen:
- Snij de pompelmoes doormidden, prik met een vork het vruchtvlees in
- Verdeel de suiker hierover, leg er een takje tijm op
- Leg de pompelmoes in een ovenschotel
- Zet de pompelmoes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Zet de laatste 5 minuten de grill op
- Laat de pompelmoes even afkoelen, pers ze dan uit
Afwerking
- Schenk 60 ml gin per glas
- Voeg 120 ml sap van gebrande pompelmoes toe
- Top af met 30 ml bruiswater
- Garneer de cocktail met tijm en limoen