Wrap met rauwkost, kabeljauw en yoghurt
Hoofdgerechten, Recepten

Wrap met rauwkost, kabeljauw en yoghurt

Print Friendly, PDF & Email

Hoe we dit recept zo smakelijk mogelijk in de tittel moesten omschrijven was niet eenvoudig. Want dit eenvoudig recept kan je eigenlijk niet in een paar woorden omschrijven. We maken hier een tortilla wrap met rauwkost salade van witte kool, paprika, rode ui en mais. Daarbij komt heerlijk gekruide en in de oven gebakken vis en een yoghurt-sambal dressing. Verder werken we het geheel af met verse koriander. Als dat niet smakelijk klinkt!

Recept voor 2 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 350 g witte vis (ik gebruikte kabeljauw uit de diepvries – MSC Label)
  • olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • tortilla wrap
  • 100 g geraspte witte kool
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 klein blikje mais
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 el sambal
  • 1 el sweet chilisaus
  • verse koriander

Doen

  • Laat de vis ontdooien en goed uitlekken
  • Meng de vis met 2 el olijfolie, paprikapoeder en Provençaalse kruiden
  • Leg de stukken vis in een ovenschotel. Kruid de vis met peper en zout
  • Snij de paprika’s en rode ui in fijne reepjes
  • Meng deze met de witte kool en de mais
  • Breng de rauwkostsalade op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout
  • Meng de Griekse yoghurt met sambal en sweet chilisaus
  • Bak de vis gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
  • Warm de tortilla wraps op zoals op de verpakking staat
  • Serveer de tortilla wrap met rauwkostsalade, stukjes vis en yoghurt dressing
  • Werk af met verse koriander
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *