Dit zijn dé must haves in de keuken voor elke hobbykok
Blog

Dit zijn dé must haves in de keuken voor elke hobbykok

Print Friendly, PDF & Email

Advertentie – Spendeer je dagelijks enkele uren in de keuken omdat je zoveel houdt van het klaarmaken van een lekker diner? Dan ben jij wellicht een fanatieke hobbykok met reeds een uitgebreid aanbod aan keukenaccessoires, al kan je eigenlijk nooit voldoende gadgets hebben om te kokkerellen, toch? Een mandoline, voedselthermometer of koksmes van hoge kwaliteit…De leukste must haves vind je alvast hier. 

Cocktailshaker 

Bij een heerlijke diner horen natuurlijk ook enkele fancy drankjes en die maak je eenvoudig  met een cocktailshaker. Je gooit er alles in wat in het recept staat (of wat jij denkt dat een lekkere combinatie zal zijn indien je liever improviseert) en je start met shaken. Het resultaat is wellicht een verfrissend drankje, dat je eventueel kan afwerken met kruiden, ijsblokjes en een rietje. 

Koperen pannen

Al koperen pannen aangeschaft? Dit is de tweede must have voor stijlvolle hobbykoks. Het materiaal verdeelt de warmte gelijkmatig zodat jij efficiënt je gerecht klaarmaakt. Daarnaast voegen ze een leuk accent toe aan je keuken, zeker wanneer je ze combineert met een Amerikaanse koelkast. Op die manier trek je de stijl door en klopt het volledige plaatje.

Bamboe stoommandje 

Hoeft het voor jou niet elke avond opnieuw een Vlaamse klassieker te zijn, maar mogen er gerust wat culturele invloeden aanwezig zijn in je gerechten? Dan is een bamboe stoommandje de derde must have voor jou. Hiermee maak je makkelijk heerlijke groenten, dumplings en vis in klaar. Je bekomt een gezond en smaakvol resultaat doordat de smaak behouden blijft.

Kookboekstandaard 

Je bent je saus aan het klaarmaken terwijl je vlees staat te bakken, en tegelijkertijd moeten de groenten eigenlijk uit de oven worden gehaald. Dit is waarschijnlijk het moment dat je bij jezelf denkt ‘help, ik heb maar twee handen’. In dat geval hoef je met een kookboekstandaard alvast geen hand meer vrij te houden om te bladeren door je recepten. Daarnaast is dit een stijlvolle aanvulling op bijvoorbeeld je fornuis van Lacanche. In ieder geval de ideale gadget voor jezelf of je vriend(in) die maar al te graag in de keuken staat. 

Silicone bakmatjes 

Hecht jij belang aan duurzaamheid tijdens het koken? Koop dan enkele silicone bakmatjes voor in de oven. Deze besparen je de afwas van de gebruikte bakplaten en vermijden dat je steeds een nieuw vel bakpapier in de vuilnisbak moet gooien. Een stuk beter voor het milieu én je portefeuille dus. 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *