Blog, Events

Venuez 2016 – Modern Hospitality Show

Print Friendly, PDF & Email

In Antwerpen kon je twee dagen lang de nieuwste trends op vlak van design, eten, slapen en drinken opsnuiven tijdens VENUEZ16. Een evenement om te ontdekken en inspireren. Samen met Yves van Coolinary ging ik op ontdekking.

Eerst passeerden we langs de stand van Elixir d’Anvers. Hier kon een overheerlijk Elixir de Spa Oyster Shot en elixir d’Anvers Appletini geproefd worden. Elixir, een ambachtelijk product dat ik al lang kende, maar nog niet zo lang geleden pas echt ontdekte.

1

Vervolgens passeerden we langs een stand van Volmer, Volmer is een nieuw aperitief afkomstig uit de prachtige streek Luberon (Provence). Een zacht, bitter en licht zoet aperitief dat puur met ijsblokjes, met een frisse tonic of cava kan geserveerd worden.

3

Blind Tiger meets Remy Savage. Deze crazy bartender bekend van Little Red Door in Paris maakte 6 verschillende cocktails met Blind Tiger gin van Deluxe Distillery. Toen we hier passeerden was het spijtig genoeg iets te druk om te proeven.

4

Vlak achter de hoek zorgde Jurgen Lijcops voor een totaal beleving rond het gamma van Forest Spirits. Creatief uitdagende cocktails geserveerd in een uniek kader. Secret Cherry Negroni en Smoley Danish Manhattan, cocktails die alvast een preview waren voor het nieuwe project van Jurgen ( The Glorious ). Nu kijk ik nog meer uit naar de opening van Bar-Burbure.

56

Duvel Tripel Hop: zes smaken, één winnaar. Na 7 edities van vernieuwend brouwen en nieuwe Tripel Hop smaken creëren, is voor Duvel de tijd aangebroken om naar de fans, te luisteren. De brouwerij lanceert daarom de ultieme ‘proef’- proef: een blind tasting kit met daarin de zes Duvel Tripel Hop edities, onherkenbaar gemaakt voor een eerlijke en pure smaakbeleving. Met andere woorden : de consument wordt uitgedaagd om te proeven, te stemmen en dus mee te beslissen. De Tripel Hop met het hoogst aantal stemmen, komt in 2017 permanent op de markt.  De tastingkits en het bier zijn beschikbaar in België vanaf 1 april. Stemmen kan tot 1 juni 2016.duvel1duvel2

De heerlijke geur van zwemkrabbetjes zoog ons naar de stand van Nespresso. Hier was chef Filip Claeys van Restaurant De Jonkman en oprichter van NorthSeaChefs bezig met een kookdemo. Hij serveerde een heerlijke soep van Zwemkrab met zoutmelde, courgette en een olie met koffiearoma.2
krab

Op dit event ontmoette ik net zoals vorig jaar terug Rick van der Wolf, oprichter van Rooster & Wolf. Rooster & Wolf is een fijne brandy gemaakt van de Ugni Blanc druiven geteeld in de Cognac streek. Deze brandy rijpte op nieuwe en oude eiken vaten. Dit zorgt voor een intense en perfect afgeronde smaak. Meer hierover binnenkort op de blog.rooster

Er was natuurlijk nog veel meer te proeven, ontdekken en beleven. Maar spijtig genoeg had ik weinig tijd en moest ik een selectie maken. Volgend jaar misschien toch wat meer tijd vrij maken.

8

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *