Restaurant belevingen, Travel

Casa do Lago & Bovino Steakhouse – Quinta Do Lago

Print Friendly, PDF & Email

9

Tijdens onze trip naar het Martinhal Quinta Family Resort in Portugal konden vooral deze 2 restaurants mij bekoren. Beide zo uniek kwa locatie, inrichting en sfeer. Het ene restaurant is vooral gespecialiseerd in verse vis en zeevruchten. Terwijl restaurant Bovino zich profileert als steakhouse, iets wat je in deze regio van Portugal niet zoveel tegen komt.

Casa

Casa do Lago, heeft met haar ligging aan het meer een adembenemende uitzicht. Ook het interieur is enorm warm, luchtig en sfeervol. De keuken serveert de meest verse zeevruchten en vis die dagelijks van de lokale markten komen.  Om te starten werden heerlijk verse calamaris besteld. Deze werden gefrituurd en geserveerd met een dipsaus van chili en koriander. Ook de gamba’s met piri piri, rucola, limoen en gremolata vielen enorm in de smaak. 12

Als hoofdgerecht koos ik voor de “Catch of the day”. De meest smaakvolle en perfect gegrilde zeetong die ooit op mijn bord verscheen. Aan tafel gefileerd, hoe heerlijk is dat. Met een beetje olijfolie was dit “food from heaven”. Nadien werd er nog genoten van een heerlijk stukje lemon pie.

35468

Bovino steakhouse is nog maar open sinds Juni 2015. Dit restaurant bevind zich in een traditionele 200 jaar oude boerderij en geniet van een romantische heuveltop uitzicht op de Atlantische Oceaan. Voor het interieur werd samengewerkt met  de geprezen interieurontwerper Lázaro Roza-Violán.

5

Hij combineert traditionele materialen zoals gekleurde tegels en Portugese “calçada” vloeren met een hedendaagse stedelijke accenten. Dit restaurant heeft een eigentijdse visie in een zeer traditionele omgeving. In de keuken speelt “Josper” de hoofdrol. Josper is niet de chef maar een houtskooloven uit Catalonië.

10

Deze unieke houtskooloven combineert alle goede eigenschappen van zowel een grill als een barbecue. Wij starten de avond met een heerlijk huisaperitief op basis van druiven en gin. Hierbij kwam vers gebakken focaccia en olijven.

32

Daarna volgde een reeks voorgerechten waarvan vooral de Carpaccio, ceviche en buffelmozzarella mijn favorieten waren. Nadien verscheen er een perfect gegrilde porterhouse steak met verse bearnaisesaus op tafel. Al het dry-aged rundsvlees is afkomstig uit Tipperary in Ierland. Uitmuntend in smaak, textuur en bakwijze. Helemaal voldaan genieten we toch nog van een heerlijk stukje Key lime pie en nadien een prachtig glas porto.

4911138151412
61617

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *