Diner – 04/05/2014
De kruidenmolen werd in Mei 2013 omgebouwd tot een prachtige kust-bistro. Dit volgens de signatuur van Lieven Musschoot. Strakke elementen, gekleurde zeteltjes en een centrale vuurcassette. Vanaf het binnenkomen voelden we ons helemaal thuis in deze bruisende zaak met uitzicht op de omliggende polders.
Chef Stijn Bauwens leerde het vak bij Geert Van Hecke (De Karmeliet in Brugge) en Attilio Basso (L’Ecailler du Palais Royal – Brussel). Van deze chefs kreeg Stijn kennis, gevoel, respect en eerbied voor de producten. Zo kookt stijn pront met vissen uit onze eigen Noordzee. Iets wat we alleen maar kunnen toejuigen.
De menukaart bestaan uit verschillende klassiekers zoals mergpijp, onglet, varkenspoot en niet te vergeten de befaamde garnaalkroketten. Verder wordt dit aangevuld met verschillende suggesties en een 3-gangen Bib Gourmand menu voor € 35.
Voor de wijn kozen we 1 van de 5 rode wijnen die per glas, pichet, karaf of fles verkrijgbaar waren. LEPLAN-Vermeersch Rhône rouge Classic 2012. Een wijnhuis dat we in 2012 nog bezocht hebben tijdens onze vakantie in Vinsobres.
Wij genoten hier van het bib gourmand menu, maar komen zoals Gert De Mangeleer, Geert Van Hecke: en Sergio Herman graag nog eens terug om de rest van de kaart te proeven.
Als amuse werd er een soepje van asperge met schuim van mierikswortel en verse chips gebracht
Bistro De Kruidenmolen
Dorpsstraat 1
8420 Klemskerke
059 23 51 78
Gault&Millau: 15/20
Michelin: Bib Gourmand
Bistronomie Gids