Restaurant belevingen

Veranda – Davy Schellemans

Print Friendly, PDF & Email
Veranda – Diner – 14/06/2014
 
Eindelijk was het gelukt om een reservatie te bemachtigen in het restaurant van Davy Schellemans. Veranda stond al enorm lang op onze to-do lijst. Maar door 1 of andere reden kwam het er nooit van. Een eerder gepland foodbloggersdiner moest ik missen door mijn werk.
 
Veranda kan je omschrijven als een echte bistro, naar Parijs model. Hier hangt een ontspannen sfeer zonder chichi. Het Rock & Roll gehalte dat je kan terug vinden in het interieur, komt ook terug in de gerechten en de muziek.  Het eigenzinnige karakter van deze zaak heeft er misschien wel mee te maken dat Davy ervaring opdeed in het sterrenrestaurant “In de Wulf” van Kobe Desramaults.
Davy serveert een speelse keuken met geconcentreerde smaken. De gerechten zijn veelal opgebouwd rond 1 centraal ingrediënt met originele en creatieve smaak samenstellingen. Het 5-gangen menu (€ 55) staat in enkele woorden opgeschreven op het krijtbord. Hier geen wijnarrangement, maar Daan stelt telkens verrassende wijnen per glas voor. Daan Guelinckx, sommelier en gastheer van dienst heeft een passie voor wijn en bier. Telkens worden deze met de nodige aandacht voorgesteld aan tafel.
 
“Veranda is de veréénzelving van Bistronomie : top keuken in een ongedwongen kader …”
 
Op een zonnige zaterdag avond genieten we van ons aperitief op het terras. Ik hou ervan om nieuwe bieren te ontdekken. Ik kies daarom ook voor een glaasje Fantôme. Een heerlijk fris Belgische aperitiefbier. Aan de andere kant van de tafel werd er een glaasje La Perle Noire geschonken. Deze 2 heerlijke aperitieven werden begeleid door de eerste hapjes. Tijdens het aperitief vertelt Daan ons nog dat het menu kan uitgebreid worden met een extra gerecht met keelspek. Daar moesten we niet lang over nadenken.

 
Pane Carasau (Sardijns brood) & grissini met dip van kalamata olijven
Tartaar van makreel – venkel – crème van asperge
 
Soepje van erwten met schuim van rabarber
 
Kokkels – Komkommer
Kokkels zijn niet zo mijn ding, maar ook vegetarisch was dit gerecht super. Vooral de goddelijke jus van komkommer
 
Gegrilde groene asperges – Crème
van zalm – Gemarineerde rode ui – Kers
Top gerecht vol heerlijke smaken
Bekijk hier het recept van dit gerecht
 
Keelspek – Puree van koolrabi
– Gerookte amandel
Heerlijk keelspek met puree van koolrabi en pickels. We hebben geen spijt gehad van dit extra gerecht.
 
Entrecôte d´Aubrac – Radijs – Peterselie
Dit gerecht viel een beetje door de mand. De entrecote was super van smaak, maar deze smaak kwam niet helemaal tot zijn recht doordat de emulsie van peterselie te hard aanwezig was. Ook de gepekelde radijs kwam te sterk uit dit gerecht.
 
Abrikoos – Merengue – Yoghurt
 
Franboos – Merengue – Granité
Mijn vriendin keek niet zo hard uit naar twee desserts, maar dit veranderde onmiddellijk toen ze proefde van het eerste bord. Commentaar geven op de keuken van Davy is natuurlijk muggenziften maar toch een kleine teleurstelling dat het beide mierzoete dessert zijn. We hadden gehoopt dat er in 1 dessert iets van kaas of groenten zou gebruikt zijn.
Beste prijs/kwaliteits verhouding voor Vlaanderen: 
GaultMillau 2013


Wij wensen Davy alvast heel veel succes met de verhuis van zijn restaurant.

 

Resaurant Veranda
Guldenvliesstraat, 60
2600 Berchem / Antwerpen
T : 03/218.55.95
Gesloten : Maandag, Dinsdag & Zaterdagmiddag

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *