Restaurant belevingen

Restaurant Lewis – Thomas Snijders – Hoogstraten

Print Friendly, PDF & Email
Gastro-Bistro van het Jaar 2015,
De gastrobistro van Thomas Snijders is uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Hoogstraten en ver daar rond. Een bruisende plek, met een coole funky inrichting en bistronomisch top food.
Thomas maakte een carrière switch van schilder tot gastro-kok. Na tien jaar in de keuken van het Eglantierken in Hoogstraten te hebben gestaan ging hij op culinaire tour langs van Wout Bru in Eygalières, Pure C van Sergio Herman in Cadzand en Veranda van Davy Schellemans. Hierna was het tijd om zijn eigen culinaire verhaal te schrijven.
Voor de inrichting van dit restaurant en B&B werd Lieven Musschoot onder de arm genomen. Één van de creatieve restaurantdesigners van het moment. Lieven zorgde hier voor een warm niet al te gelikte inrichting.
Wij kozen voor het 5 gangen Lewis menu voor € 55. Starten deden we deze keer niet met de Lewis cocktail, we kozen voor een fris glaasje Loxarel-Cava, Brut Nature. Hierbij kwamen krokante sesambroodjes en een bordje heerlijke Coppa di Parma.
Als eerste gerecht serveerde Thomas een vegetarische creatie tussen verschillende voorjaarsgroenten en burrata. Hoe eenvoud en lekker zo perfect samengaan in dit gerecht.

Hierna kwam een bereiding van asperges met weisaus en kapucijnenblad. Terug zorgt Thomas hier voor een uitdagende en niet voor de hand liggende combinatie. Dit onder een duidelijk motto van “less is more”.
Mijn favoriet gerecht van de avond was zonder twijfel deze creatie tussen griet, gerookte cevenne ui en radijs. Meer woorden dan “Perfect” zijn hier niet nodig.
Als hoofdgerecht kwam en stukjes varkensnek, geserveerd met zwarte fideua & slaharten. De samenhang en creativiteit van de vorige drie gerechten miste ik een beetje bij dit hoofdgerecht. Maar dit heerlijk vlees van topkwaliteit deed ons dat snel vergeten.
Het dessert bestond uit rabarber en yoghurt, dit geserveerd in verschillende texturen, merengue, compote en ijs. Hierin miste ik de textuur van de rabarber. Niet helemaal zot van het dessert dus. Maar even later kwam Thomas zijn verse taart laten proeven. Een heerlijk spie gebak op basis van speculoos, framboos en gebrande merengue. Top !!
De Irish coffee was super, maar toch was er enige jaloezie te bespeuren aan de overkant van de tafel. Dat kwam waarschijnlijk doordat een glaasje Japanse Hakushu Single Malt Whisky ons beide wist te bekoren
Zinderende smaakervaringen & gerechten uitmuntend in smaak en eenvoud. Dit in combinatie met de levendige vibe die in restaurant Lewis hangt, zorgt voor een bistronomische top avond.

Restaurant Lewis
Vrijheid 136
2320 Hoogstraten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *