Restaurant belevingen

Carcasse – by Hendrik Dierendonck & Michael Yates

Print Friendly, PDF & Email
From nose to tail,
Hendrik Dierendonck staat bekend als één van België bekendste slagers. Een ambachtsman met passie voor het vak en zijn product. Vlees brengen met een verhaal, dat is wat Hendrik Dierendonck doet.
Het huzarenstuk van Dierendonck is natuurlijk het vergeten rundveeras “West-Vlaams Rood“. Na de herlancering, heeft hij zich gespecialiseerd in de veredeling en de rijping van dit uitzonderlijk vlees.
Sinds 15 januari 2015 startte voor Hendrik een nieuwe uitdaging. Samen met Michael Yates opende hij restaurant Carcasse achter zijn slagerij in Sint Idesbald. Geen traditionele steakhouse maar een restaurant met ziel en passie, kwaliteit en gezelligheid. Op een aantal donderdagen en zaterdagen worden er ook workshops gegeven in Carcasse. (Meer info)
In de open keuken staat Michael Yates, Deze jonge Brit werkte in Engeland in een klassieke Franse keuken, en in Lancashire, zijn geboortestreek, waar hij verfijnd comfort food maakte. Bij Sergio heeft hij daarna de lichte toets geleerd, het fijne werk met zuren. In Carcasse wil hij deze twee gaan combineren.

Na een tramrit van Middelkerke naar Sint-Idesbald stapten we enkel weken geleden binnen in Restaurant Carcasse. Na een vriendelijk ontvangst door gastvrouw Marijke nemen we plaats aan de gezamenlijke tafels. Als aperitief wordt er aan de over kant van de tafel zonder twijfel gekozen voor de Bourbon & Ginger Beer. Ik zag enkele biertjes staan die ik nog niet kende. Met deze Redenaar (D’Oude Maalderij ) heb ik er een favoriet bij. Hierbij kwam huis gebakken brood met bruin bier, verse boter en dunne sneetjes gerijpte en gedroogd vlees van het West-Vlaams Rood rund.
Gegrilde witte pens, mierikswortel 
 
Mergpijp, knoflook, peterselie 
 
Hampe “West-Vlaams Rood ” – patatas bravas – gegrilde sla. 
Hampe is een beetje te vergelijken met Onglet. Een vergeten stukje rundvlees met een uitgesproken smaak en stevige structuur. Terwijl onze biefstukken en entrecôtes in de regel op de draad zijn gesneden, zijn deze met de draad mee gesneden.
 
Rijst, botermelk, aardbei 
Hoewel de vriendin niet gek is van rijstpap, kiest ze toch voor dit dessert. Als snel verschijnt er een glimlach en hoor ik de woorden “Wauw, wat een dessert“. Een van de betere die ze ooit geproefd heeft bleek achteraf. Ook de creatie tussen chocolade, hazelnoot en zuring was fenomenaal. Een dessert om basis van chocolade vallen nogal snel zwaar uit. Deze creatie alles behalve. Alleen voor dit dessert al zou ik terug richting de kust rijden. Top !!!
 
Chocolade, hazelnoot, zuring 
Bij de koffie keken we ook nog even in de digestief kaart. Een beetje later verscheen er een heerlijke grappa en het donkere bier van D’Oude Maalderij, de Qantelaar op tafel. We hebben ontzetten genoten van deze lunch. Een topchef die aan de slag gaat met kwaliteitsproducten van Hendrik. Meer dan Top !!
Carcasse
Henri Christiaenlaan 5
8670 Koksijde
+32 (0)58 51 72 49
info@carcasse.be

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *