Restaurant belevingen

OTOMAT – Heavenly Pizza, op het Antwerps Eilandje

Print Friendly, PDF & Email
Voor deze nieuwe pizza-formule die qua beleving sterk afwijkt van een Italiaanse pizzeria vonden de initiatiefnemers inspiratie in o.a. Brooklyn (New York) en Shoreditch (Londen). Daar kent pizza al een tijdje een revival.
 
Ssssst…hier rijst den deeg
Jawel, het pizza deeg wordt met Duvel gist gemaakt. Zo werd in samenwerking met wereldkampioen pizzabakker Thierry Griffagnino een eigen deeg ontwikkeld waarin het biergist van Duvel voor het rijzingproces zorgt. Naast de pizzabodem gebakken op steen zullen ook toppings voor een andere beleving en smaakervaring zorgen. Op het repertoire staan immers naast twee klassiekers ook tien signatuurpizza’s (witloof en ham, tomaat en garnalen, peer met blauwschimmelkaas,…).

Deeg met gisten van duvel & toppings die zorgen voor een andere smaakervaring, dat moest getest worden. Om te beginnen kozen we voor de “House Burrata, To share upfront. Een heerlijke combinatie van smeuïge burrate met verschillende soorten tomaatjes en een lekker stukje brood. Top!
Nadien kwam de Poute Chasseur en Tomate Cerise aan tafel. De ene pizza (waarvan de bodem iets krokanter had gemogen) met kip, champignons, spek, ricotta, mozzarella en dragon, de andere met sla, tomaatjes en (te weinig) garnalen. Hierbij een duveltje en een glas witte wijn van den tap. Misschien hebben we gewoon de verkeerde pizza’s gekozen, want naar’t schijnt is die met courgette en mozzarella super lekker.
 
Otomat
Van Schoonbekeplein 11
2000 Antwerpen
www.otomat.be
Pizza’s kunnen ook uitgehaald worden en een terras is voorzien.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *