Een herfstachtig gerecht met in de oven gebakken kwartel, Spelt, Quinoa & zilvervliesrijst met paddenstoelen en gebakken raapjes. Een heerlijke maaltijd die iedereen op tafel kan toveren..
Nodig voor 2 personen:
- 4 kwartels
- 400 g gemengde paddenstoelen
- 150 g Bosto Grains “Mix Brown + Spelt + Quinoa”
- 1 bussel raapjes
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- boter
- peper en zout
Doen:
- Schil de raapjes, pel de ui en snij deze in grove stukken
- Meng deze met olijfolie, peper en zout, plaats 20 minuten in een oven van 180 graden
- Bak ondertussen de kwartels aan beide kanten bruin in een pan met boter, kruide met peper en zout
- Zet de kwartels in een ovenschaal, vul de buikholte met een klontje boter
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de kwartels gedurende 14 minuten in de oven van 180 graden
- Maak de paddestoelen proper en snij in grove stukken
- Kuis de look en ui, snij fijn en stoof deze aan met een klontje boter
- Voeg de paddenstoelen toe, bak deze gaar, kruid met peper en zout
- Kook ondertussen de spelt en quinoa gaar
- Meng op het einde de paddenstoelen onder de spelt mengeling
- Snij de kwartels doormidden en serveer deze met de spelt salade en gebakken raapjes