Hoofdgerechten

Kwartel – Spelt & Quinoa – Paddenstoelen

Een herfstachtig gerecht met in de oven gebakken kwartel, Spelt, Quinoa & zilvervliesrijst met paddenstoelen en gebakken raapjes. Een heerlijke maaltijd die iedereen op tafel kan toveren..

Nodig voor 2 personen:

  • 4 kwartels
  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 150 g Bosto Grains “Mix Brown + Spelt + Quinoa”
  • 1 bussel raapjes
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

Doen:

  • Schil de raapjes, pel de ui en snij deze in grove stukken
  • Meng deze met olijfolie, peper en zout, plaats 20 minuten in een oven van 180 graden
  • Bak ondertussen de kwartels aan beide kanten bruin in een pan met boter, kruide met peper en zout
  • Zet de kwartels in een ovenschaal, vul de buikholte met een klontje boter
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de kwartels gedurende 14 minuten in de oven van 180 graden
  • Maak de paddestoelen proper en snij in grove stukken
  • Kuis de look en ui, snij fijn en stoof deze aan met een klontje boter
  • Voeg de paddenstoelen toe, bak deze gaar, kruid met peper en zout
  • Kook ondertussen de spelt en quinoa gaar
  • Meng op het einde de paddenstoelen onder de spelt mengeling
  • Snij de kwartels doormidden en serveer deze met de spelt salade en gebakken raapjes

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *