Verse gnocchi met broccoli, tomatensaus en pangrattato
Hoofdgerechten, Recepten

Verse gnocchi met broccoli, tomatensaus en pangrattato

Verse gnocchi

Gnocchi worden vaak in één adem genoemd met de verschillende soorten Italiaanse pasta. Dat is niet helemaal correct, want verse gnocchi maak je met aardappelen. Aan deze aardappelen voegen we wel 00-bloem toe, bloem die we normaal ook gebruiken om bijvoorbeeld pasta te maken. Langs de andere kant vind je gnocchi ook als pastavorm. Dus we begrijpen de onduidelijkheid soms wel. 

Natuurlijk kan je deze lekkernij ook kant en klaar in de winkel kopen, maar zelfgemaakte gnocchi zijn nog véél lekkerder. Wij serveren deze verse gnocchi met een pittige broccoli tomatensaus. Je kan dit gerecht perfect vegetarisch houden, maar wij serveerden er nog een stukje worst bij. Het geheel werd afgewerkt met pangrattato. Pangrattato is broodkruim met chilli en knoflook. Het wordt ook wel de ‘armeluis parmezaan’ genoemd. Je strooit het bijvoorbeeld over pastagerechten of over soep, waar je normaal misschien Parmezaanse kaas zou gebruiken.

Nodig voor 2 personen

Verse gnocchi

  • 500 g aardappelen (loskokende)
  • 150 g 00-bloem
  • 2 eigelen
  • peper, zout en nootmuskaat

Doen

  • Pof de aardappelen gedurende 1 uur op 200 graden in de oven
  • Snij de aardappelen doormidden, lepel deze leeg (gooi de schil weg)
  • Plet de aardappelen, meng er de 2 eidooiers onder
  • Voeg de bloem, peper, zout en nootmuskaat toe
  • Kneed tot je een egaal deeg hebt. Als het deeg blijft plakken, voeg dan nog een beetje extra bloem toe
  • Rol worstjes van 1,5 tot 2 centimeter dik
  • Neem een scherp mes en snij de worsten in ‘deegkussentjes’. Snij om de anderhalve centimeter
  • Gebruik een vork of gnocchi plankje om deze in vorm te krijgen
  • Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe.
  • Gooi de gnocchi in het water en wacht tot ze vanzelf komen bovendrijven. Zo weet je meteen dat ze gaar zijn.

Pittige broccoli tomatensaus

  • 1 broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 1/2 tl fijngesneden rozemarijn
  • 1/2 groentebouillonblokje

Doen

  • Snij de broccoli in fijne roosjes
  • Schil de steel van de broccoli, snij deze in blokjes
  • Kook de broccoli (roosjes en steel) 5 minuten in gezouten water
  • Snij ondertussen de rode ui en rode peper fijn, plet de knoflook
  • Warm in een ruime stoofpan een scheut olijfolie op
  • Stoof hierin de ui, rode peper en knoflook aan
  • Voeg venkelzaad en rozemarijn toe, stoof deze kort mee aan
  • Voeg het blik tomatenblokjes en 1/2 blik water toe
  • Breng de saus aan de kook
  • Breng de saus op smaak met het bouillonblokje, peper en zout
  • Voeg de broccoli en gekookte gnocchi toe aan de saus

Pangrattato

  • 15 ml olijfolie
  • 100 g paneermeel
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 tl fijngesneden rozemarijn

Doen

  • Doe voor de pangrattato een beetje olijfolie in een pan.
  • Voeg broodkruim, chilivlokken, look en rozemarijn toe
  • Bak het goudbruin

Afwerking

  • Serveer dit gerecht naar eigen smaak vegetarisch of met bijvoorbeeld een stukje gebakken worst
  • Werk het geheel af met pangrattato
  • Smakelijk

Verse gnocchi – Recept in foto’s


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.