Mini pizza met peer en blauwe kaas
Aperitief hapjes, Recepten

Mini pizza met peer en blauwe kaas

Print Friendly, PDF & Email

Peer en blauwe kaas

Peer en blauwe kaas is een top combinatie. Het zout, ziltige van de kaas vormt een heerlijk contrast met de zoetigheid van de peer. Alle smaken en texturen zijn gewoonweg aanwezig in dit eenvoudige hapje. Het smeuïge van de zure room, het  krokante van de pizzabodem, het zoete van de peer en het zoutige van de blauwe kaas. Mag het nog iets feestelijker zijn? Werk de pizza dan af met stukjes foie gras i.p.v. blauwe kaas zoals in dit recept

Nodig

  • 1 kant-en-klare rol pizzadeeg
  • zure room
  • 2 peren
  • 150 g blauwe kaas
  • rucola

Doen

  • Snij rondjes uit het deeg met een uitsnijvorm van 10 cm
  • Leg deze op een bakplaat met bakpapier
  • Verdeel 1 kl zure room op het deeg. Laat 1/2 cm vrij aan de rand
  • Schil de peren, snij deze in in plakjes
  • Beleg de rondjes pizzadeeg met de plakjes peer
  • Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden
  • Haal de mini pizzaatjes uit de oven
  • Brokkel een beetje blauwe kaas over de pizzaatjes
  • Werk de pizza af met een beetje rucola
  • Smakelijk!
Mini pizza met peer en blauwe kaas

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *