Pizza met peer, Foie Gras en hazelnoten
Aperitief hapjes, Recepten

Pizza met peer, foie gras en hazelnoten

Pizza met peer & foie gras

Pizza niet fancy en chic? Hiermee bewijzen we het tegendeel. In dit recept maken we een heerlijke mini-pizza met zure room, peer, gepekelde rode ui en hazelnoten. Het geheel wordt afgewerkt met stukjes foie gras. Snel, makkelijk en feestelijk.

Nodig

  • 1 kant-en-klare rol pizzadeeg
  • zure room
  • 2 peren
  • 100 g Foie Gras (in blok of bereid)
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • rucola
  • 1 rode ui
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout

Doen

  • Snij rondjes uit het deeg met een uitsnijvorm van 10 cm
  • Leg deze op een bakplaat met bakpapier
  • Verdeel 1 kl zure room op het deeg. Laat 1/2 cm vrij aan de rand
  • Schil de peren, snij deze in in plakjes
  • Beleg de rondjes pizzadeeg met de plakjes peer
  • Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden
  • Pel de rode ui, snijd deze in dunnen plakjes
  • Marineer de plakjes rode ui met rode wijnazijn, 1 tl suiker en 1 tl zout
  • Hak de hazelnoten grof
  • Haal de mini pizzaatjes uit de oven
  • Verdeel stukjes foie gras op de pizza
  • Werk de pizza af met stukjes hazelnoot, gepekelde rode ui en een beetje rucola
  • Smakelijk!

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & oSérieux! voor de campagne #SamenOnderwegOpDeFoieGrasRoute.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Pizza met peer, Foie Gras en hazelnoten
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *