Pizza met peer & foie gras
Pizza niet fancy en chic? Hiermee bewijzen we het tegendeel. In dit recept maken we een heerlijke mini-pizza met zure room, peer, gepekelde rode ui en hazelnoten. Het geheel wordt afgewerkt met stukjes foie gras. Snel, makkelijk en feestelijk.
Nodig
- 1 kant-en-klare rol pizzadeeg
- zure room
- 2 peren
- 100 g Foie Gras (in blok of bereid)
- 50 g geroosterde hazelnoten
- rucola
- 1 rode ui
- 2 el rode wijnazijn
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
Doen
- Snij rondjes uit het deeg met een uitsnijvorm van 10 cm
- Leg deze op een bakplaat met bakpapier
- Verdeel 1 kl zure room op het deeg. Laat 1/2 cm vrij aan de rand
- Schil de peren, snij deze in in plakjes
- Beleg de rondjes pizzadeeg met de plakjes peer
- Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden
- Pel de rode ui, snijd deze in dunnen plakjes
- Marineer de plakjes rode ui met rode wijnazijn, 1 tl suiker en 1 tl zout
- Hak de hazelnoten grof
- Haal de mini pizzaatjes uit de oven
- Verdeel stukjes foie gras op de pizza
- Werk de pizza af met stukjes hazelnoot, gepekelde rode ui en een beetje rucola
- Smakelijk!
#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & oSérieux! voor de campagne #SamenOnderwegOpDeFoieGrasRoute.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt