Chinese eendenbout met paksoi en bimi
Hoofdgerechten, Recepten

Chinese eendenbout met paksoi en bimi

Print Friendly, PDF & Email

Chinese eendenbout

Eendenbout is één van mijn favoriete stukken vlees. Of moeten we hier gevogelte zeggen? Smaakvol, sappig en krachtig van smaak. Echt een super ingrediënt om thuis mee aan de slag te gaan. Deze keer gingen we de Chinese tour op. Zo maakten we de eendenbout klaar met rijstwijn, oestersaus, sojasaus en sesamolie. Doordat we het geheel in de oven bakken krijgt de eendenbout een heerlijk krokante vel. We serveerden hierbij rijst en gebakken groenten zoals paksoi, bimi en sugar snaps. 

Nodig voor 2 personen

  • 2 eendenbouten
  • 60 ml rijstwijn
  • 350 ml kippenbouillon
  • 2 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 1 tl sesamolie
  • 3 plakjes verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bussel lente-uitjes, grof gesneden
  • 1 steranijs
  • 1 laurierblad
  • Chinees vijfkruidenpoeder
  • (paksoi, bimi en sugar snaps)
  • (rijst)

Doen

  • Kruid de bouten met vijfkruidenpoeder. Zet een ruime ovenvaste kookpan op het vuur.
  • Leg hierin de eendenbouten, met de vetkant eerst naar beneden
  • Bak de eendenbouten bruin in eigen vet. Haal de bouten even terug uit de pan.
  • Voeg nu alle overige ingrediënten toe een de kookpot.
  • Beng het geheel aan de kook
  • Leg de eendenbouten in het vocht met de velkant naar boven. De bouten zouden net niet onder mogen staan
  • Plaats de kookpan in de oven 30 minuten op 200 graden en nog eens 30 minuten op 170 graden
  • Kook ondertussen de rijst gaar
  • Wok in een andere pan de groenten beetgaar
  • Serveer de gebakken eendenbout met kruidige jus, rijst en gewokte groenten.
Chinese eendenbout met paksoi en bimi

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *