Geglaceerde kip met geitenkaas
Hoofdgerechten

Geglaceerde kip met geitenkaas

Print Friendly, PDF & Email

Probeer dit heerlijke recept voor in de oven geglaceerde kip met geitenkaas, perfect voor liefhebbers van verfijnde smaken. De sappige kip wordt verrijkt met de romige, pittige smaak van geitenkaas. Dit gerecht biedt een harmonie van texturen en smaken, ideaal voor een bijzondere maaltijd die toch eenvoudig te bereiden is.

Ingrediënten – Recept voor 2 personen

  • 2 grote kipfilets
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • beetje tijm
  • 4 eetlepels honing
  • peper, zout, paprikapoeder, kippekruiden

Groenten naar keuze

  • sla, …
  • gegrilde tomaten
  • gebakken champignons

Werkwijze:

  • Snij de kipfilets open en kruid hem met peper, zout en kippenkruiden
  • Smeer geitenkaas aan de binnenkant
  • Klein beetje tijm erop strooien
  • Vouw de kipfilets dicht
  • Steek er natte cocktailprikkers in
  • Besmeer de kipfilets langs de buitenkant met honing
  • Strooi er de kruiden op
  • Zet de grill van de oven op
  • Leg de kipfilets in een ovenschaal
  • Zet de kipfilet 8 minuten onder de grill
  • Keer de kipfilets om en bedruip ze terug met wat honing
  • Zet ze terug 8 minuten onder de grill
  • Maak er groenten en aardappelen bij naar keuze

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *