Pudding
Zoetigheden

Banketbakkersroom

Print Friendly, PDF & Email

Vanillebanketbakkersroom of crème pâtissière is een gele vla-achtige room die vaak in tompoezen, eclairs, vlaaien en soezen gebruikt wordt. Ontdek hoe je thuis de perfecte banketbakkersroom kunt maken met ons eenvoudige recept. Romig, zijdezacht en vol van smaak, deze banketbakkersroom is onmisbaar voor vele heerlijke desserts.

Ingrediënten:

  • 3,5 dl volle melk
  • 1,5 dl room
  • 1 vanillestok, overlangs doorgesneden
  • 75 gr kristalsuiker
  • 1 scharrelei
  • 3 eidooiers
  • 35 gr maizena

Werkwijze:

  • Verwarm de melk, slagroom, merg van vanillestok en de vanillestok tot het kookpunt
  • Klop het ei, eigeel en de suiker licht en romig
  • Klop op het laatste moment de maizena eronder
  • Giet de helft van de melk op de geklopte massa en meng
  • Giet alles terug samen
  • Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt
  • Als hij goed is haal hem van het vuur en giet hem in een kom
  • Leg plastic folie over de crème om velvorming tegen te gaan

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *