Zoetigheden

Banketbakkersroom

Print Friendly, PDF & Email

Vanillebanketbakkersroom of crème pâtissière is een speciale gele vla-achtige room die vaak in tompoezen, eclairs, vlaaien en soezen gebruikt wordt.

Ingrediënten:

  • 3,5 dl volle melk
  • 1,5 dl room
  • 1 vanillestok, overlangs doorgesneden
  • 75 gr kristalsuiker
  • 1 scharrelei
  • 3 eidooiers
  • 35 gr maisena

Werkwijze:

  • Verwarm de melk, slagroom, merg van vanillestok en de vanillestok tot het kookpunt
  • Klop het ei, eigeel en de suiker licht en romig
  • Klop op het laatste moment de maisene eronder
  • Giet de helft van de melk op de geklopte massa en meng
  • Giet alles terug samen
  • Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt
  • Als hij goed is haal hem van het vuur en giet hem in een kom
  • Leg plastic folie over de creme om velvorming tegen te gaan

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *