Cheesecake in een glas - Cantuccini - Aardbei
Recepten, Zoetigheden

Cheesecake in een glas: Cantuccini – Aardbei

Het oorspronkelijk idee voor dit recept was om een gewone ‘No bake’ cheesecake te maken in een springvorm. Maar eigenlijk is deze versie gewoonweg veel makkelijker en zeker even lekker. Alle ingrediënten en de verschillende lagen blijven hetzelfde. Enkel hebben we voor deze versie geen gelatine nodig. 

No bake cheesecake met cantuccini & aardbeien

Cantuccini zijn mijn favoriete koekjes. We waren dan ook blij dat deze koekjes terug in het Paasassortiment van Lidl zitten. In het verleden maakten we met de pistache versie al eens een nougat semifreddo met cantuccini. Deze keer gebruiken we de cantuccini met hazelnoten. Die combineren we met aardbeien en Way to Go paaseitjes van melkchocolade en hazelnoten. Een top dessert dat iedereen kan maken.

Nodig voor 6 personen – Ingrediënten van Lidl

  • 120 g Cantuccini – hazelnoten
  • 30 g boter
  • 150 g verse aardbeien
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 g roomkaas
  • 250 ml room
  • 30 g suiker
  • zeste van 1/2 citroen
  • 6 ‘Way to Go’ paaseitjes melkchocolade hazelnoot

Doen:

  • Verkruimel de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Verdeel het koekjesmengsel op de bodem van de glazen
  • Mix de roomkaas, 1 zakje vanillesuiker, 30 g suiker en zeste van citroen door elkaar
  • Klop de slagroom op tot mayonaisedikte
  • Spatel de opgeklopte slagroom in drie delen onder de roomkaasmengeling
  • Verdeel de roomkaas mengeling in de glaasjes
  • Wrijf deze een beetje egaal zodat de randen mooi aansluiten
  • Mix de aardbeien met 1 zakje vanillesuiker tot aardbeiensaus
  • Giet er een laagje aardbeiensaus over de roomkaas
  • Werk af met een paaseitje

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.