Recepten, Soepen

Recept: Wortel seldersoep met crème van wortel, walnoten en korianderzaad

Een heerlijke pot winterse soep op basis van wortelen en selder. Hierbij serveren we een krokante toast met crème van gekarameliseerde wortelen en een crunch van walnoten en korianderzaad.

Wortel selder soep

Nodig:

  • kippen en groentenbouillon
  • 1 kg wortel
  • 1/2 kg selder
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bussel kervel

Crème:

  • 2 wortelen
  • klontje boter
  • olijfolie
  • 10 walnoten
  • 1 el korianderzaad
  • peper, zout en suiker
  • bruin stokbrood
  • enkele blaadjes van de selder

Doen:

  1. Pel de ui en knoflook en snij deze grof
  2. Smelt in een ruime kookpot een klontje boter
  3. Stoof hierin de look en ui aan
  4. Kuis ondertussen de wortelen en selder en snij deze grof
  5. Voeg de wortelen en selder toe aan de ui en stoof deze samen aan
  6. Voeg kippen en groentenbouillon toe totdat de groenten onder staan
  7. Breng dit aan de kook en laat 40 min zachtjes pruttelen
  8. Mix de soep, indien deze te dik is voeg dan nog wat water toe
  9. Voeg room toe en breng op smaak met peper en zout
  10. Werk de soep af met een beetje kervel

Crème:

  1. Schil de wortelen en snij deze in fijne stukjes
  2. Smelt een klontje in een klein potjes
  3. Bak de stukjes wortel goed aan tot deze zachtjes beginnen te kleuren, kruid deze met een snuifje peper, zout en suiker
  4. Voeg beetje bij beetje water toe tot de wortelen gaar zijn, laat het water helemaal verdampen
  5. Mix de wortelen fijn, voeg beetje olijfolie toe en breng indien nodig nog op smaak met peper en zout
  6. Laat de crème afkoelen
  7. Hak de walnoten grof en rooster deze samen met de korianderbolletjes in een pan zonder vetstof
  8. Snij het bruin brood in dikke plakken en rooster dit in de oven of in de pan
  9. Besmeer het brood met de crème van wortel, stooi er een beetje walnoten en koriander over
  10. Werk deze af met enkele stukje blad van de selder

Schaaltje: Serax – Pascale Naessens

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. DaWaVos zegt:

    Heel lekker, alvast bedankt voor recept
    DaWaVos

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *