GinTonic Foodpairing, Voorgerechten

Uppercut gin – Gemarineerde bieten met mousse van konijn

Gin Tonic: Uppercut gin – Fentimans tonic – 3 jeneverbessen, zeste citroen
Foodpairing: Cannelloni van gemarineerde bieten met mousse van konijn

Uppercut gin: Deze gin is een creatie van Manuel Wouters die ondertussen elke gin liefhebber kent van zijn Spring Gin, SIPS en Njam TV. Hij is ook de auteur van o.a. “It’s Gin o’Clock” en “Around The World in 80 Gins“. Wat de Uppercut speciaal maakt is dat alle gebruikte botanicals een geneeskrachtige eigenschap bezitten. Voor er medicijnen waren gebruikten onze voorouders planten en kruiden om te genezen. Sommige van deze vergeten planten hebben hun weg gevonden naar de Uppercut Dry Gin, en hebben zo een heerlijke complexe gin gecreëerd.

Foodpairing: Voor deze gin werken we verder rond de geneeskrachtige eigenschappen. Zo weet iedereen dat konijn, gezond en mager vlees is. We garen het konijn met verschillende botanicals van de gin en verwerken deze tot een mousse. Verder gebruiken we vooral super gezonde bieten die we rauw marineren en zo verwerken als cannelloni.

Uppercut gin

Recept:

Ingrediënten:

konijn:

  • 2 konijnenbouten
  • 1 blaadje laurier
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 jeneverbessen
  • 1 kardemom peul
  • 3 korianderzaadjes
  • 1 citroenzeste
  • 500 ml wildfond (Lacroix)

Bieten:

  • gemengde bieten
  • rijstazijn

Extra:

  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 dl room
  • 1 groene appel

Werkwijze:

Bieten:

  • Maak een marinade door 1 deel rijstazijn en 2 delen water aan de kook te brengen
  • Snij de bieten in dunne plakjes en laat ze gedurende 24 u marineren in de afgekoelde marinade

Konijn:

  • Zet een ruime kookpot op het vuur en doe hier de konijnenbouten in
  • Voeg de fond, ui, wortel en andere kruiden toe, vul aan met water tot het konijn onder staat
  • Breng dit aan de kook en laat 1,5 u zachtjes pruttelen onder een deksel
  • Haal het konijn uit de de kookpot, pluk het vlees van de botjes en laat afkoelen
  • Zeef de bouillon door een neteldoek
  • Weeg 90 g vlees af en snij dit heel fijn met een scherp mes
  • Week de gelatine in koud water, meet 0.5 dl bouillon af en warm dit op
  • Los de gelatine op in de 0.5 dl bouillon en meng dit onder het fijngesneden konijn
  • Klop ondertussen de room op tot mayonaise dikte, spatel deze voorzichtig onder het konijn
  • Plaats in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven

Afwerking:

  • Vul enkele plakjes biet op met de mousse van konijn en rol deze op
  • Leg enkele rolletjes op het bord
  • Werk het bord af met reepjes groene appel, een blaadje koriander en stukjes gemarineerde biet

Wil jij ook per jaar minstens 6 kwaliteit gins leren kennen, kijk dan snel op de website van The Belgian Gin Club

In het glas: Chill Stones set by Manuel Wouters
Bord: Serax

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *