Een heerlijke variant van de klassieke carpaccio. Hier werken we met eendenborst en vijgen. Een lekkere carpaccio voor de winter met eendenborst die op lage temperatuur gegaard is.
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 1 eendenborst
- 2 vijgen
- enkele walnoten
- sla
- olijfolie
- balsamico crémé
Werkwijze:
- Maak inkervingen in het vet van de eendenborst
- Kruid de eendenborst met peper en zout
- Bak de eend in een hete pan, begin met de vetkant naar beneden
- Bak deze filet mooi bruin langs beide kanten en haal ze terug uit de pan
- Bak de filet nog een 20 minuten in een oven van 60 graden
- Laat daarna de eend volledig afkoelen in de koelkast
- Als de eend is afgekoeld verwijder je het vet en kan je de filet in flinterdunne plakjes snijden
- Was voor de garnituur een beetje sla en meng hieronder een beetje olijfolie
- Schik de plakjes eendenborst op bord
- Werk de borden af met een beetje sla, walnoten, vijg en de balsamico creme
Serveer eventueel met een beetje brood