Recepten, Voorgerechten

Carpaccio van eend

Een heerlijke variant van de klassieke carpaccio. Hier werken we met eendenborst en vijgen. Een lekkere carpaccio voor de winter met eendenborst die op lage temperatuur gegaard is.

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 1 eendenborst
  • 2 vijgen
  • enkele walnoten
  • sla
  • olijfolie
  • balsamico crémé

Werkwijze:

  • Maak inkervingen in het vet van de eendenborst
  • Kruid de eendenborst met peper en zout
  • Bak de eend in een hete pan, begin met de vetkant naar beneden
  • Bak deze filet mooi bruin langs beide kanten en haal ze terug uit de pan
  • Bak de filet nog een 20 minuten in een oven van 60 graden
  • Laat daarna de eend volledig afkoelen in de koelkast
  • Als de eend is afgekoeld verwijder je het vet en kan je de filet in flinterdunne plakjes snijden
  • Was voor de garnituur een beetje sla en meng hieronder een beetje olijfolie
  • Schik de plakjes eendenborst op bord
  • Werk de borden af met een beetje sla, walnoten, vijg en de balsamico creme

Serveer eventueel met een beetje brood

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *