Italiaans aperitieven met crostini en Gancia
Aperitief hapjes, Recepten

Bruschetta met boursin, kerstomaatjes & scampi

Een verfrissende bruschetta met boursin & rozemarijn, gebakken scampi en kerstomaatjes

Recept voor 10 bruschetta

Ingrediënten:

  • stokbrood
  • 1/2 pakje boursin (Tomaat & Mediterrane kruiden)
  • 5 kerstomaatjes
  • 10 scampi
  • 1 teentje knoflook
  • 10 blaadjes basilicum

Werkwijze:

  • Pel de scampi, verwijder het darmkanaal en snij ze doormidden
  • Snij het stokbrood in plakjes van 1 cm
  • Toast de stukje brood in een warme oven van 160 graden
  • Snij het teentje knoflook doormidden en wrijf hiermee over de toastjes
  • Bak de scampi, kruid deze met peper en zout
  • Snij de kerstomaatjes doormidden
  • Als de scampi bijna gaar zijn, voeg je de kerstomaatjes toe
  • Besmeer de stukjes brood met een laagje boursin
  • Leg op elke bruschetta 2 stukjes scampi en een half kerstomaatje
  • Werk af met een blaadje basilicum
  • Serveer lauw – warm

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Nancy Boudengen zegt:

    Hallo, wordt het alla minuten gemaakt of kan je het ook koud serveren? Alvast bedankt.. nancy

    1. kriskookt zegt:

      Hoi Nancy,
      Het lekkerste is om dit à la minute te maken.
      Succes
      Kris

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *