Deze shoarma gehaktballetjes zijn heerlijk en vooral ontzettend makkelijk om te maken. We serveren deze met in de oven gebakken aardappelschijfjes en broccoli. Natuurlijk kan looksaus hierbij niet ontbreken. We kiezen wel voor een gezondere versie op basis van Griekse Yoghurt.
Nodig voor 2 personen
- 300 g gemengd gehakt
- shoarma kruiden
- look
- 500 g krielaardappelen
- 1 broccoli
- olijfolie
- 250 ml Griekse yoghurt
- 20 g peterselie
- peper en zout
- tijm en rozemarijn
Doen
- Plet een teentje knoflook, snij de peterselie fijn
- Meng de look en peterselie onder de Griekse yoghurt
- Breng dit op smaak met peper en zout. Bewaar de looksaus tot gebruik in de koelkast
- Breng het gehakt op smaak met shoarmakruiden
- Rol hier mooie gehaktballetjes van
- Was de krielaardappelen, snij deze in schijfjes
- Meng de aardappelschijfjes met olijfolie, tijm en rozemarijn. Kruid met peper en zout
- Verdeel deze op een bakplaat met bakpapier
- Bak de aardappelschijfjes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Snij ondertussen de broccoli in roosjes, meng ook hier een beetje olijfolie, peper en zout onder
- Verdeel de broccoliroosjes op de aardappelschijfjes
- Bak deze nog eens 15 minuten in de oven
- Bak ondertussen de shoarma gehaktballetjes bruin en gaar
- Serveer de in de oven gebakken aardappelen en broccoli met shoarma gehaktballetjes en looksaus
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.