Gebraiseerde short ribs met gnocchi
Hoofdgerechten, Recepten

Gebraiseerde short ribs met gnocchi

Print Friendly, PDF & Email

Dit recept is geïnspireerd op een gerecht dat ik heb geproefd op restaurant in Kroatië. We maakten eerder al eens runderribben klaar op de barbecue. Deze keer werden ze gebraiseerd met groenten en rode wijn. Het resultaat zijn botermalse en heerlijk sappige ribben. Het enige dat je nodig hebt is tijd en natuurlijk short ribs. Een heerlijk stuk vlees dat wij bestelden bij The Meatlovers.

Nodig

  • 1 kg Shortribs Australië Black Angus – The Meatlovers
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • tijm / laurier / rozemarijn
  • 1 zak gnocchi – 500 g
  • 1 glas rode wijn
  • maizena

Doen

  • Verwijder aan de onderzijde van de short ribs het vlies
  • Snij de short ribs tussen de beenderen los zodat je 3 losse ribs krijgt
  • Kruid de short ribs met peper en zout
  • Smelt in een vuurvaste stoofpot een klontje boter
  • Bak hier de short ribs aan tot ze mooi bruin zien
  • Snij ondertussen de ui en wortel grof. Pel de look
  • Haal de short ribs uit de stoofpot
  • Stoof hier nu de ui, wortel en look in aan
  • Blus het geheel met het glas rode wijn, laat dit voor de helft inkoken
  • Leg de short ribs op de groenten
  • Voeg tijm, laurier en rozemarijn toe
  • Voeg 1 glas water toe, breng het geheel aan de kook
  • Plaats een deksel op de stoofpot
  • Laat dit gedurende 3 uur zachtjes pruttelen
  • Haal de short ribs uit de saus
  • Zeef en ontvet de saus
  • Doe de saus terug in de stoofpot. Bind de saus met een beetje maizena
  • Leg de gebraiseerde short ribs terug in de saus
  • Maak de gnocchi klaar zoals op de verpakking staat
  • Serveer de shortribs met gekookte of gebakken gnocchi
  • Smakelijk!

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *