Roku gin - Tartaar van zalm - Crème edamame 
Recepten, Voorgerechten

Roku gin – Tartaar van zalm – Crème edamame 

In onze eerste blogpost over Roku gin creëerden we een heerlijke tataki van eend met koriander en limoen. Deze keer baseren we onze foodpairing vooral rond de botanical ‘Yuzu’. Yuzu is een citrusvrucht die lijkt op een combinatie tussen een grapefruit, citroen en een mandarijn. De uitgesproken smaak combineert perfect met vis, schaal- & schelpdieren. Helaas is Yuzu bij ons niet zo gemakkelijk te vinden. Daarom gebruiken wij in dit recept zeste van pompelmoes en limoen. Deze combinatie brengt ons alvast dicht bij de originele smaak.

Tartaar van zalm (voor 2 personen)

  • 250 g zalm
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Snij de zalm in fijne blokjes
  • Breng deze op smaak met olijfolie, peper en zout
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast

Crème edamame 

  • 400 g edamame (ongepeld) – 130 g gepeld
  • 75 g zure room
  • 75 g olijfolie
  • 20 á 40 ml water
  • peper en zout
  • 1 tl wasabipasta
  • Maak de edamame klaar zoals op de verpakking staat
  • Pel de edamame. Hoe 20 g apart voor de afwerking
  • Mix de overige edamame fijn met zure room, olijfolie, water en wasabi
    Indien deze nog te dik is, voeg extra water toe
  • Breng dit op smaak met peper en zout
  • Bewaar in de koelkast

Gefrituurde rijsnoedels

  • 30 g rijstnoedels
  • zout
  • Frituur de rijstnoedels enkele seconden tot ze krokant zijn
  • Strooi er een beetje zout over

Krokante nori

  • 2 vellen nori
  • 2 el sesamzaad
  • olijfolie
  • Knip de nori in de gewenste vorm, smeer deze in met olijfolie
  • Strooi er een beetje sesamzaadjes over
  • Bak de nori gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden

Afwerking

  • pompelmoes
  • limoen
  • geroosterd sesamzaad
  • verse koriander
  • Verdeel de crème van edamame in het midden van de borden
  • Lepel hierop de tartaar van zalm
  • Schik er de gefrituurde rijstnoedels en krokante nori over
  • Werk af met verse koriander, sesamzaadjes, edamame, zeste van pompelmoes en limoen
  • Schenk een heerlijke gin tonic in
  • Geniet!

Roku gin & tonic

  • 50 ml Roku Gin
  • 100 ml tonic
  • Schijfje gember
  • 2 á 3 jeneverbessen

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Ik wil dit graag gaan maken voor een etentje, maar heb nog twee korte vragen;
    – 400 g Edame boontjes, is dit het netto gewicht van de boontjes zonder peul?
    – de gepelde boontjes is dat extra, dus in totaal 530 g?
    Hartelijk dank alvast!

    1. kriskookt zegt:

      Beste Joep.
      Je hebt netto 400 g ongepelde edamame nodig. Dit komt neer op 130 g gepeld.
      Veel succes met het recept. Laat zeker weten wat jullie ervan vinden
      Thanks
      Kris

  2. van put wendy zegt:

    is de edamezalf koud bij presentatie? Zou je het ook op voorhand kunnen maken en alles koud presenteren (ook de nori en noedels)?

    1. kriskookt zegt:

      Ja hoor, dit is een volledig koud voorgerecht.
      Je kan alles makkelijk op voorhand klaarmaken en klaarzetten.
      Succes en smakelijk alvast!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *